Bangkok versnelt 32 drainageprojecten om de strijd tegen overstromingen aan te kunnen

BANGKOK:- Meer dan 30 waterbeheerprojecten moeten dit jaar in Bangkok worden voltooid, terwijl de stad zich schrap zet voor seizoensoverstromingen van mei tot oktober.

De Bangkok Metropolitan Administration, het BMA, meldt dat 32 nieuwe projecten om de drainage-efficiëntie te verbeteren voor het einde van 2022 operationeel moeten zijn.

Tijdens een gisteren gehouden bijeenkomst over overstromingsbeperking onthulde het BMA dat de projecten zijn onderverdeeld in zes categorieën:

  1. Projecten voor het doorpersen van twee pijpen?
  2. Acht drainage- en gootprojecten.
  3. Drie waterbanken.
  4. Tien pompputten.
  5. Acht pompstation- en sluisprojecten?
  6. Eén afwateringstunnel

Negen gebieden in Bangkok lopen een hoog risico op overstromingen, terwijl 48 andere plekken worden gecontroleerd op overstromingen, zo maakte de plv.  secretaris van het BMA, Khun Narong Ruengsri uit.

Hij zei dat de BMA aan het coördineren was met districtskantoren om overstromingsproblemen in de risicogebieden en gecontroleerde zones op te lossen.

Ondertussen schonen de stadswerkers de rioleringen op, baggeren ze kanalen en openen ze waterwegen om de afwatering tijdens het regenseizoen te verbeteren.

Werknemers hebben tot nu toe 58,61 procent van de 3.000 kilometer aan afwateringssloten van Bangkok geruimd, aldus de BMA.

Ondertussen is 77,78 procent van het 398,6 km lange kanalennetwerk van de stad uitgebaggerd, terwijl 71,98 procent van de 1600 km aan waterwegen is geopend.

Khun Narong zei dat hij het drainage en riool departement  

opdracht had gegeven om toezicht te houden op het opruimen van de drainage en ervoor te zorgen dat ze op tijd klaar waren voor het overstromingsseizoen.

Het departement zal ook waterpompen en graafmachines inzetten om chronische overstromingsproblemen op Vibhavadi Rangsit Road, veroorzaakt door de aanleg van de MRT Pink Line, aan te pakken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok

Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!