Premier Prayut beveelt de regering van Thailand op om het stroomverbruik met 20% te verminderen naarmate de brandstofcrisis toeneemt

BANGKOK:- Premier Prayut heeft alle overheidsinstanties bevolen hun energieverbruik met 20 procent te verminderen terwijl het koninkrijk worstelt met de brandstofprijscrisis. Premier Prayut zei dat het ministerie van Energie verschillende maatregelen had voorgesteld om het energieverbruik te verminderen, zo maakte de  regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana bekend.  

De premier voegde eraan toe dat hij duidelijke doelen en een effectieve evaluatie van de energiebesparende push wilde.

Alle agentschappen moeten de verlaging van 20 procent binnen het gestelde tijdsbestek halen en via de ingestelde kanalen verslag uitbrengen, zo vertelde premier Prayut gisteren tijdens een vergadering van de National Energy Policy Council (NEPC).

De vergadering keurde ook de aankoop goed van 282,93 megawatt elektriciteit van 34 kleine stroomproducenten (SPP) en zeer kleine stroomproducenten (VSPP) in het kader van het feed-in-tariff (FiT)-mechanisme.  De elektriciteit zal in 2025-2026 de zakelijke gebruikers gaan leveren.

Ondertussen heeft de NEPC groen licht gegeven voor plannen onder het National Power Development Plan 2018-2037 om de opwekking van schone energie te vergroten en hernieuwbare energie van producenten te kopen zonder brandstofkosten.  Het belastte de Energy Regulatory Commission met het opstellen van de regelgeving en het selectieproces voor de aankoop.

Tijdens de bijeenkomst werden geen andere maatregelen besproken om de stijgende energieprijzen of de belasting daarvan voor het publiek aan te pakken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand

Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!