De scheidingswanden in taxi’s verwelkomd door Bangkokianen, zo blijkt uit enquêtes

BANGKOK:- Uit een recent onderzoek blijkt dat de meeste passagiers blij zijn dat de taxi’s in Bangkok uitgerust zijn met scheidingswanden om de overdracht van Covid-19 te voorkomen.

“Het ministerie van Landvervoer voert sinds 20 september een onderzoek uit via de QR-code die op de scheidingswand wordt weergegeven”, zei de directeur-generaal van het departement, Jirut Wisanjit, vrijdag.”

Vanaf donderdag blijkt uit het onderzoek dat 86,81 procent van de passagiers tevreden is met de scheidingswanden.  Ook zei 87,88 procent dat ze zich veiliger voelden, terwijl 90,2 procent zei dat ze willen dat deze scheidingswanden in alle taxi’s in Bangkok worden geïnstalleerd.

Ondertussen gelooft 83,76 procent van de taxichauffeurs dat de wanden hen beschermen tegen het oppikken van het virus van klanten wanneer ze praten.  Ook is 81,65 procent van de taxichauffeurs het ermee eens dat elke taxi moet worden geïnstalleerd met een scheidingswand en 90,2 procent is van mening dat de scheidingswand mensen zal aanmoedigen om meer taxi’s te gebruiken en hun inkomen te verhogen.

Sommige passagiers en chauffeurs uitten echter hun bezorgdheid dat de scheidingswand de airconditioning zou kunnen belemmeren en dat reflectie van het plastic het zicht van de bestuurder kan beïnvloeden.  Weer anderen zeiden dat de scheidingswanden aan het eind van de dag goed moeten worden schoongemaakt.

De afdeling streeft ernaar scheidingswanden te installeren in maximaal 3.000 taxi’s in Bangkok en 2.192 taxichauffeurs hebben interesse getoond.

“Taxichauffeurs hebben tot eind oktober de tijd om de installatie van de scheidingswand op het hoofdkantoor van de afdeling in het Chatuchak-district aan te vragen”, aldus Jirut.  “Installatie is gratis aangezien de scheidingswanden zijn geleverd door SCG Chemicals.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!