De regering van Thailand wilt het Songkran dit jaar groots vieren

BANGKOK:- De Thaise regering zal het Songkran-festival van dit jaar volledig steunen nadat het evenement tijdens de Covid19 pandemie was opgeschort en verwacht dat er de komende maand 20 miljoen mensen door het land zullen reizen.  

De regeringswoordvoerder, khun Anucha Burapachaisri zei gisteren dat premier Prayut Chan-o-cha de staatsautoriteiten heeft opgedragen grote evenementen voor te bereiden op 13-15 april, wanneer het festival dit jaar plaatsvindt.  

Dit jaar wordt het nog levendiger omdat meer toeristen alle delen van het land bezoeken.  De regering verwacht dat in april ongeveer 17-20 miljoen mensen naar huis of elders zullen reizen, een grote stijging ten opzichte van het aantal tijdens de Covid19 pandemie, zo zei Anucha.

Hij voegde eraan toe dat de regering campagnes heeft gelanceerd om mensen aan te moedigen om tijdens de vakantie van nu tot september te reizen als onderdeel van het TAT-programma “Visit Thailand Year: Amazing New Chapters”, evenals via campagnes zoals We Travel Together, en Wonder Deal. 

Khun Anucha zei dat de campagnes het binnenlands toerisme in april zullen stimuleren en ook de rest van het jaar meer uitgaven van toeristen zouden moeten aantrekken.  Ondertussen drong de plv.  regeringswoordvoerster Rachada Dhnadirek er bij zowel Thaise als buitenlandse toeristen op aan om de mobiele app van de politie – Tourist Police I Lert U – te installeren om klachten in te dienen of een noodoproep te doen.

De applicatie, ontwikkeld door de Toeristenpolitie, biedt een 24-uurs service waar gebruikers foto’s kunnen insturen of klachten kunnen indienen bij de agenten.  Wanneer gebruikers op een pictogram klikken om hulp te zoeken, gebruikt de applicatie automatisch het GPS-signaal van de telefoon om de beller te lokaliseren en hulp te sturen.  De applicatie is beschikbaar in het Engels, Chinees, Russisch, Japans, Koreaans, Frans, Duits, Arabisch en de meeste Zuidoost-Aziatische talen.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!