Zware gevechten in Myanmar dwingen de sluiting van grenscontrolepost in de Thaise provincie Tak

TAK:- De Thaise – Myanmarese grensovergang van Tak is gesloten na hevige gevechten in het buurland. De autoriteiten in de gemeente Myawaddy, tegenover Tak’s Mae Sot-district, vroegen hun Thaise tegenhangers om de grens tijdelijk te sluiten nadat Karen-troepen en leden van de People’s Defense Force (PDF) die vochten tegen de militaire junta van Myanmar, een lokaal regeringskantoor binnenvielen en twee politieagenten ombrachten.

De stedelijke autoriteit in Myanmar drong er bij Thaise functionarissen op aan om te voorkomen dat Thaise staatsburgers en buitenlanders de grens met Myanmar zouden oversteken terwijl er gevechten gaande waren.

Myanmarese onderdanen die Thailand binnenkwamen voor bevoorrading, mochten normaal terugkeren, hoewel vandaag de toegang tot Thailand zal worden ontzegd, zo maakten de functionarissen bekend.

Een ambtenaar bij het Tak Immigration Checkpoint zei dat de sluiting van het checkpoint tijdelijk was.

Thaise en buitenlandse toeristen die van plan waren om  Myawaddy te bezoeken, moesten hun reizen annuleren.

Meer dan 300 vrachtauto’s met bestemming Myawaddy bleven geparkeerd staan ​​aan de Thaise kant van de grens, vlakbij de Tweede Thais-Myanmar Vriendschapsbrug.

De autoriteiten van Myanmar stonden de vrachtwagens niet toe de grens over te steken na berichten dat verzetsstrijdkrachten explosieven hadden geplaatst aan de kant van Myanmar.

Een Thaise onderdaan die in Myanmar werkte, was een van de gewonden bij de ochtendgevechten.  De 55-jarige man, geïdentificeerd als Sittinon Muangsuk, werd voor behandeling naar Thailand vervoerd.

Aan de Thaise kant van de grens klonken vanuit Myanmar geweerschoten.  Het leger van Myanmar stuurde ook helikopters en straaljagers om PDF- en Karen-soldaten te beschieten die het regeringskantoor in Myawaddy hadden ingenomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!