Bevolking van Thailand kan het seizoensfruit uit Chonburi & Rayong via Thailand Post aan huis laten bezorgen 

CHONBURI:- Thailand Post lanceert een actie om de binnenlandse consumptie van Thais fruit te promoten en overproductie tegen te gaan.  Dit verkondigde woordvoerder van de regering, khun Ratchada Thanadirek, dit nadat het fruitoogstseizoen is in de Eastern Economic Corridor, dat de provincies Chonburi, Rayong en Trat omvat, is begonnen.

Het verwachte productievolume voor 2023 ligt rond de 1,16 miljoen ton, met de hoogste opbrengsten in april voor doerian met 756.000 ton en in mei voor mangosteen met 184.000 ton.

Om de binnenlandse consumptie van Thais fruit te stimuleren en overtollige productie te verminderen, heeft Thailand Post een speciale actie gelanceerd voor fruittelers en klanten die fruitpakketten willen versturen.  De service begint bij een prijs van 50 baht voor pakketten tot 3 kg en biedt vaste tarieven voor pakketten met een gewicht tot 20 kg, inclusief Express Mail Service (EMS) met standaard landelijke bezorging.  Klanten kunnen gebruik maken van de service bij elk filiaal van Thailand Post.

Bestellingen kunnen worden geplaatst via de Prompt Post-applicatie of de ​“prompt​post​.thai​land​post​.com”-website, met eenvoudige stappen voor het reserveren van postbussen, het ophalen bij het gekozen postkantoor en het labelen van de postbussen voor bezorging.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!