De quarantaine tijd in Thailand zal verkort worden tot 10 dagen

BANGKOK:- Het Department of Disease Control (DDC) heeft het staatscentrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA) geadviseerd om de quarantaine tijd van 14 naar 10 dagen te verkorten.

Het bureau zal de aanbeveling formeel voorleggen aan de subcommissie van de CCSA die verantwoordelijk is voor het toezicht op de quarantaine tijdens een vergadering volgende week. De subcommissie zal haar aanbeveling vervolgens doorsturen naar het hoofdorgaan van de CCSA, dat eind deze maand een besluit zal nemen.

Als de CCSA het eens is met de aanbeveling, is de nieuwe quarantaineperiode volgens Dr. Opa Karnkawinpong, algemeen directeur van DDC, wordt naar verwachting volgende maand geïntroduceerd.

De aanbeveling is gebaseerd op de monitoring van buitenlanders en terugkeerders naar Thailand door de afdeling, alsook op onderzoek uit Zwitserland en de quarantainesituatie in het land zelf.

Khun Sophon Lamsirithavorn, hoofd van de afdeling overdraagbare ziekten, zei dat vier dagen quarantaine minder de effectiviteit van de Thaise inspanningen ter preventie van coronavirus niet zou beïnvloeden. “Het is duidelijk dat er geen verschil is tussen 10 of 14 dagen quarantaine voor bezoekers uit landen met zeer lage infectiepercentages”, vertelde dr. Sophon vrijdag aan de media tijdens een persconferentie op het ministerie van Volksgezondheid.

De resultaten laten zien dat de meest effectieve tijd om de infectie te beheersen is tussen 1 en 10 dagen, en kort daarna.

Hij legde verder uit dat in Thailand het percentage Covid-19-terugkeerders uit China, Australië en Taiwan 0,04 procent is; uit Australië 0,04 procent. 0,48 procent en 0,1 procent uit Nieuw-Zeeland.

Het gemiddelde besmettingspercentage van geïnfecteerde terugkeerders is 0,63 procent. Daarentegen is het aantal besmettingen onder terugkeerders uit Koeweit, Soedan en Saoedi-Arabië sinds april met 5 procent zeer hoog. 116.219 terugkeerders zijn dit jaar in quarantaine geplaatst.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!