De provincie Nakhon Si Thammarat in Zuid Thailand gebombardeerd tot meest moorddadige provincie van het land

NAKHON SI THAMMARAT:- Deze provincie staat sinds het begin van het jaar bekend als de meest moorddadige provincie van het land. De landelijke CSD is verontrust door het groeiende aantal opzettelijke moorden in Nakhon Si Thammarat, dat bekend staat als een van de economische grootmachten van het Zuiden.

In totaal zijn er dit jaar tot nu toe 39 moorden gepleegd, met een gemiddelde van 5,5 slachtoffers per maand, waardoor het de dubieuze titel van Thailand’s moordhoofdstad voor 2021 toebedeeld krijgt.

Kolonel Wirachan Khunchaikaew, hoofdinspecteur van Crime Suppression Sub-Division 5 (CSSD5), gaf toe dat de nationale politie zich zorgen maakte over het stijgende aantal moorden in Nakhon Si Thammarat.

Onderzoekers ontdekten dat de meeste moorden zich in een opwelling voordoen, “als we de misdaad ongecontroleerd laten, zouden we tegen het einde van het jaar 100 moorden kunnen zien”, zei hij.

Inmiddels heeft de CSD en de lokale politie hebben alle beschikbare gegevens en onderzoeksrapporten doorzocht om gemeenschappelijke factoren te identificeren om het moorden tot stoppen te dwingen.

In de tussentijd voert de politie steeds meer huiszoekingen naar wapens uit om ze uit handen te houden van mensen die in het heetst van de strijd vatbaar zijn voor geweld.

Van de 39 moordzaken dit jaar zijn in 34 gevallen verdachten gearresteerd, en is er één geïdentificeerd die tot dusver aan arrestatie is ontsnapt. Volgens de CSD werden in 27 gevallen vuurwapens gebruikt en in de rest messen en scherpe voorwerpen.

Wat de motieven betreft, zei kolonel Wirachan dat 21 gevallen betrekking hadden op persoonlijke conflicten, twee van overspelige affaires en één van illegale drugs. Bij de overige 15 moeten de motieven nog worden vastgesteld.

Vroeger was de provincie Nakhon Si Thammarat de thuisbasis van vele huurmoordenaars, zei hij, maar meer recentelijk heeft het bekendheid verworven als handelscentrum voor amuletten en voorwerpen van eerbied, zoals de Jatukham Ramthep talisman en Ai Khai, het populairste geesteskind van het land in de Wat Chedi in het district Sichon.

Majoor Theerayut Thairat, hoofdinspecteur bij de CSD5, zei dat de meeste huishoudens in het district toegang hadden tot vuurwapens – sommige geërfd en andere recenter verworven. Velen provinciale. voelen de behoefte om wapens te dragen voor persoonlijke veiligheid tijdens hun rubbertapwerk ’s nachts of wanneer ze naar buiten gaan om hun boomgaarden te inspecteren. De meeste wapens zijn wettelijk geregistreerd en elk huishouden heeft gemiddeld 2-3 wapens, volgens politieonderzoeken in de provincie in de afgelopen twee maanden.

Met wapens zo gemakkelijk bij de hand, kunnen eenvoudige argumenten gewelddadig of zelfs dodelijk worden, zei majoor Theerayut, waarbij hij opmerkte dat sommige ingezetene van Nakhon Si Thammarat opvliegend zijn, wat de situatie niet bevorderd.

“Schietincidenten worden meestal verergerd door ruzies of gevechten. In veel gevallen zetten de conflicten familieleden tegen elkaar op”, zei hij.

Verscheidene kwamen voort uit onopgeloste geschillen over erfenissen en zelfs onenigheid over de aanwijzing van landgrenzen.

Hij voegde eraan toe dat de economische neergang persoonlijke conflicten heeft aangewakkerd, die vaak met gewelddadige middelen worden opgelost, en heeft bijgedragen aan de drugshandel en -smokkel.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!