De TAT hoopt dat de verplichte quarantaine in Thailand in het vierde kwartaal verminderd kan worden tot zeven dagen

PATTAYA:- Zelfs nu Thailand blijft worstelen met de ergste Covid19 crisis sinds het begin van de pandemie, blijven de toeristische autoriteiten van Thailand, de TAT optimistisch.  

De gouverneur van de TAT,  khun Yuthasak Supasorn liet het achterste van zijn tong zien en vertelde dat de verplichte quarantaineperiode in het laatste kwartaal van het jaar mogelijk wordt teruggebracht tot 7 dagen.

De Bangkok Post meldde echter dat de optimistische vooruitzichten van Khun Yuthasak gebaseerd zijn op het onder controle krijgen van de pandemie – een situatie die momenteel nog ver weg lijkt.  

De TAT-gouverneur rechtvaardigt op zijn beurt echter een mogelijke vermindering van de quarantaine en wijst erop dat sinds 1 juli slechts 0,28% van de toeristen die onder het sandbox-schema van Phuket aankwamen, positief op het virus getest waren. Andere delen van het land hopen vanaf oktober open te gaan voor gevaccineerde mensen, ondertussen liet Khun Yuthasak weten dat de quarantaineperiode verkort moet worden om buitenlandse bezoekers aan te trekken.

 “Nadat de uitbraak is verdwenen, zullen we een plan voorstellen om de quarantaineregels te versoepelen, niet alleen in zgn. “Sandbox gebieden” maar in het hele land, ten doel om meer reizen te genereren, aangezien veel landen zijn begonnen om de verplichte quarantaine periodes te verkorten tot 7 dagen.”

Uitgaande van de veronderstelling dat Thailand de quarantaine in het laatste kwartaal van het jaar tot 7 dagen zal terugbrengen, houdt de TAT vast aan haar voorspelling van 1,2 miljoen buitenlandse aankomsten en een omzet van 85 miljard baht in 2021. Khun Yuthasak meent echter dat als Thailand de pandemie niet onder controle krijgt, toch de quarantaine periode bijgesteld moeten worden.

Ondertussen ligt het nogal ambitieuze doel voor 2022 ergens tussen de 1,3 en 1,9 biljoen baht, aldus de Bangkok Post.  Khun Yuthasak erkent dat om dit te bereiken massale vaccinatie van de bevolking essentieel is, waardoor een groeps-immuniteit ontstaat en economisch herstel tegen het einde van volgend jaar mogelijk is.  Hij voegt eraan toe dat Thailand, naast een vermindering van de quarantaine, alle vaccinmerken moet erkennen, waaronder ook de Russische Spoetnik V, dat momenteel nog wordt overwogen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!