De Chulalongkorn universiteit brengt een “survivalkit” op de markt om de angst van Covid19 patiënten die wachten op een ziekenhuisbed te verlichten

BANGKOK:- De Chulalongkorn universiteit is op het idee gekomen om Covid19 patiënten te helpen omgaan met de crisis van het tekort aan ziekenhuisbedden en het sterk stijgende aantal patiënten een “overlevingspakket” te bieden, compleet met essentiële items en richtlijnen voor de zelfzorg thuis, zoals evenals communicatiekanalen met ambtenaren terwijl ze op een bed in het ziekenhuis moeten wachten.  Dit is bedoeld om de angst van de patiënten te verlichten en de gemeenschap in staat te stellen samen de crisis te overleven.

Terwijl de Covid19 uitbraak zich in Thailand wijd verspreidt, stijgt het aantal geïnfecteerde mensen in het hele land gestaag tot meer dan 20.000 per dag, wat leidt tot ernstige tekorten aan ziekenhuisbedden.  Zoals gemeld in het nieuws, wachten overvolle patiënten die wachten op ziekenhuisbedden die buiten de ziekenhuisgebouwen, op de parkeerplaatsen en nog veel meer staan ​​opgesteld in hun huizen, met het risico familieleden te besmetten, wat uiteindelijk tot de dood kan leiden.

Om dit probleem aan te pakken, hebben de faculteit Ingenieurswetenschappen, van de Chulalongkorn Universiteit onder de bescherming van de koning met enkele andere instanties samengewerkt om één zgn. “overlevingspakket” samen te stellen om covid19 patiënten bij te staan terwijl ze op een ziekenhuisbed wachten.

en de Chulalongkorn University Alumni Association onder de bescherming van de koning samengewerkt met het Institute for Urban Disease Control and Prevention (IUDC), het Department of Disease Control en de particuliere sector, zoals  Engine Life Co., Ltd. en The Sharpener komen met een “overlevingspakket” om COVID-19-patiënten te helpen terwijl ze op hun ziekenhuisbed wachten.

Wat zit er in overlevingspakket?

Één overlevingspakket bevat noodzakelijke benodigdheden voor zelfzorg gedurende 14 dagen in afwachting van een bed, of totdat de patiënten met milde symptomen beter worden of een bed vinden.  Deze items, geleverd met referentie van het Department of Disease Control, zijn:

 • 1 thermometer

 • 1 pulsoximeter

 • 50 tabletten van 500 mg paracetamol

 • 90 capsules Groene chiretta (Andrographis paniculata)

 • Ongeveer 100 ml.  van alcoholgel

 • 15 stuks wegwerpmaskers

Het belangrijkste bij de zorg voor Covid19 patiënten met milde symptomen is constante monitoring.  Gewoonlijk moeten de temperatuur en het zuurstofgehalte drie keer per dag worden gemeten: ’s morgens,’ s middags en ’s avonds om zich te melden bij de arts om medicatie aan te bevelen of om naar het ziekenhuis te gaan.

Bovendien heeft de voorkant van de kits een QR-code van “Scan for survival” Line Official die de patiënten zal verbinden met IUDC-personeel en vrijwilligersgroepen die hen op de hoogte houden van nuttige informatie en hun symptomen opvolgen.

De survivalkit is een prototype idee dat Asst.  Prof. Dr. Juthamas hoopt dat zowel de overheid als de private sector zullen oppikken.

 Asst.  Prof. Dr. Juthamas-team, Faculteit Ingenieurswetenschappen, 

Chulalongkorn Universiteit.

Bel voor meer informatie 09-6991-6363 of 09-3698-9336.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!