De Pro-Prayut James Bond “008” posters in Thailand spraakmakend bespot door oppositie

BANGKOK:- Een pro-regerings Facebook-pagina, the Priang News, (เปรี้ยง), die verschillende James Bond-type 008, No Time to Die-posters heeft gemaakt, ter ondersteuning van kabinetsleden tijdens het censuurdebat van deze week, is hilarisch bespot door de oppositie.

Het “Priang News” maakte posters waarop staat dat premier Prayut Chan-o-cha niet zal worden “gedood” met vermelding van de Bond-film No Time to Die en met de hashtag #FightEveryProblem.

Pheu Thai-leider, Chonlanan Srikaew, reageerde op de posters door te zeggen: “Als ze niet sterven in het parlement (overleef het debat), zullen ze hopelijk sterven bij de verkiezingen”, terwijl oppositiechef Sutin Klungsang eraan toevoegde dat de genoemde ministers stuk voor stuk niet door de ballotagecommissie van de Thaise bevolking kwam. 

De James Bond-achtige posters lijken een reactie te zijn op een Pheu Thai Party-video.  De partij lanceerde vorige week één video op haar officiële Facebook-pagina om het afkeuringsdebat te promoten en zei dat het de “Ripping Head and Tear Stages Down Mission” was.  De partij voegde toe: “3P en andere acht ministers, wees alsjeblieft voorbereid.”  

Bekijk de video hier.

https://static.xx.fbcdn.net/rsrc.php/v3/yJ/r/K18XKsVrgmY.png

De James Bond-achtige posters lijken een reactie te zijn op een Pheu Thai Party-video.  De partij lanceerde de video op haar officiële Facebook-pagina op zaterdag 16 juli om het afkeuringsdebat te promoten en zei dat het de “Ripping Head and Tear Stages Down Mission” was.  De partij voegde toe: “3P en andere acht ministers, wees alsjeblieft voorbereid.”  

De “3P” waar de Pheu Thai-partij naar verwijst, zijn premier Prayut, vice-premier en partijleider van Palang Pracharath, Prawit Wongsuwan, en de minister van Binnenlandse Zaken, Anupong Paochinda. Zowel de video als de posters lokten gemengde reacties uit van de Thaise bevolking.  De regering kreeg wel enige steun, maar anderen vroegen zich af of degenen die de posters maakten No Time to Die hadden gezien omdat James Bond stierf.

Morgen, vrijdag 22 juli zal  het vierdaagse censuur debat beëindigen. Het is gericht op premier Prayut en 10 andere ministers.  Tijdens het debat heeft de oppositiepartij dagelijks 11 uur om de premier en zijn ministers aan te vallen, terwijl het kabinet en de regerende coalitiepartij dagelijks twee uur de tijd hebben om hen van repliek te dienen.

De vijf ministers zullen stevig aan de tand gevoeld worden terwijl er misschien twee werkelijk worden gegrild. Het zou gaan de vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul, de minister van Transport Saksayam Chidchop, de minister van Arbeid Suchar Chomklin, de vice-premier en minister van Handel Jurin Laksanawisit, en de minister van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid Juti Krairerk.

De laatste dag van het censuurdebat zal in het teken staan ​​van premier Prayut, vice-premier Prawit en minister van Binnenlandse Zaken Anopong.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!