Thailand wilt het toerisme in “Oude Glorie” herstellen, liefst zo snel mogelijk!

BANGKOK:- Dankbaar voor de versoepeling van de reisbeperkingen, lieten de  toeristenbureaus in het koninkrijk weten dat ze zullen blijven werken aan het stimuleren van de toeristenindustrie van het land, wat volgens hen de sleutel zal zijn tot het herstel van Thailand.

Vertegenwoordigers van de toeristenindustrie gingen samen met bij de minister van Toerisme en Sport, khun Phiphat Ratchakitprakarn, naar premier Prayut voor een gesprek.

Tijdens de bijeenkomst spraken ze over de voortgang van de stimuleringscampagnes van de regering en geplande toeristische promoties voor de rest van het jaar.

Bij de bijeenkomst was ook de secretaris-generaal van de Nationale Economische en Sociale Ontwikkelingsraad (NESDC), khun Danucha Pichayanan aanwezig.

De regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana zei dat touroperators blij zijn dat de regering de Covid19 beperkingen heeft versoepeld, omdat het in de eerste helft van dit jaar meer dan 2 miljoen buitenlanders naar Thailand heeft gebracht.  Ze bedankten de regering voor de vele stimuleringscampagnes voor het toerisme en zeiden dat ze er vast van overtuigd waren dat toerisme van vitaal belang zal zijn voor het herstel van Thailand van de gevolgen van Covid-19 en de wereldwijde brandstofprijscrisis.

“De bedrijven drongen er bij de regering wel op aan om in de laatste twee kwartalen van het jaar meer stimuleringscampagnes te lanceren, en de premier beloofde de haalbaarheid van deze projecten met verwante instanties te bespreken en passende aanpassingen door te voeren”, zei Thanakorn. 

“Premier Prayut bedankte op zijn beurt ook bedrijven voor het strikt naleven van ziektebestrijdingsmaatregelen om de verspreiding van Covid19 te beperken nadat Thailand volledig was heropend.  Hij zei dat de hervatting van het bedrijfsleven en de diensten ertoe heeft bijgedragen dat de economie vooruit blijft gaan.”

De woordvoerder voegde eraan toe dat het ministerie van Toerisme en Sport is aangespoord om de campagne “Visit Thailand Year 2022” in de tweede helft van het jaar voort te zetten en aanpassingen door te voeren in overeenstemming met de huidige markttrends.  De premier vertelde het ministerie ook om zich voor te bereiden op de Roadshow Thailand 2023-campagne, die tot doel heeft promotionele evenementen te houden in doellanden om toeristen te lokken.

“De premier wees erop dat hoewel veel beperkingen zijn opgeheven, bedrijven en het publiek de volksgezondheidsvoorschriften moeten blijven volgen om Covid19 op afstand te houden en Thailand een veilige bestemming te maken”, aldus regeringswoordvoerder Thanakorn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

2 gedachten aan “Thailand wilt het toerisme in “Oude Glorie” herstellen, liefst zo snel mogelijk!”

 1. Je hoort niets meer over het halen van “rijke” toeristen in plaats van backpackers. Het maakt nu schijnbaar niks meer uit als het maar geld opbrengt. Weer zo’n leeg gelopen luchtballon.

 2. Een goede tip zou zijn!!
  Om pensionados een visum voor 60 dagen of 90 dagen te geven.
  Die blijven graag wat langer in Thailand 🇹🇭

  Scheelt ook een hoop rompslomp.

  Misschien kijken hogere ambtenaren mee meter dit bericht.

  Niet te lang mee wachten.
  Tot later 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!