De politie van Bangkok houdt 4 demonstranten aan na een hele reeks aanklachten

BANGKOK:- De politie van Bangkok heeft in het afgelopen weekend vier pro-democratische demonstranten gearresteerd voor het vernielen van staatseigendommen.

Politie majoor-generaal Jirasan Kaewsangek, adjunct-commissaris van het grootstedelijke politiebureau van Bangkok, beweerde dat de verdachten op 29 september een politievoertuig en een verkeershokje op het Phya Thai-kruispunt hadden vernield.  

Op drie locaties werden zaterdag anti-regeringsprotesten gehouden, namelijk de Bangkok Remand Prison, het Hooggerechtshof en het kruispunt Din Daeng.

Generaal Jirasan verklaarde ook dat politieagenten samen met de Bangkok Metropolitan Administration en National Housing Authority-functionarissen vrijdag de bewoners van de Din Daeng-flats bezochten om hun veiligheid te garanderen.

Hij zei dat er sinds juli 2020 683 anti-regeringsprotesten zijn gehouden in Bangkok en dat 366 van de gevallen nog in onderzoek zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!