De meeste Thaise mensen zien tegen plan op om land per 1 november voor buitenlandse toeristen te heropenen

BANGKOK:- Uit een recente peiling is gebleken dat de meeste Thais tegen heropening van het land zijn omdat ze bang zijn dat toeristen nieuwe infecties zullen binnenbrengen en niet genoeg leden van lokale bevolking zijn ingeënt tegen Covid19 virus.

In de enquête van Suan Dusit Poll werden 1.392 respondenten ondervraagd over wat zij vonden van het plan van premier Prayut Chan-o-cha om het land vanaf 1 november open te stellen voor volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen.

De meeste respondenten (59,86 procent) verwierpen het plan, terwijl 60,10 procent zei dat het niet het juiste moment was om het land te heropenen.

De respondenten zeiden ook dat Thailand zijn deuren alleen voor buitenlanders moet openen als meer dan 70 procent van de bevolking is ingeënt, de uitbraak onder controle is en de volksgezondheidsinstellingen voorbereid zijn om nieuwe varianten van het virus aan te pakken.

Uit het onderzoek bleek ook dat de meeste ondernemers en werknemers wilden dat het land weer open zou gaan, al maakt de laatste groep zich ook zorgen over nieuwe besmettingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “De meeste Thaise mensen zien tegen plan op om land per 1 november voor buitenlandse toeristen te heropenen”

  1. Onderzoek bij BKK publiek gehouden of bij b.v. Pattaya of ChiangMai Thai? …. Behalve Bangkok staat het land nog steeds bijna stil. Lijkt me niet zo’n representatief onderzoekje. Is er weer een “spindokter” bezig geweest voor iemands belang?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!