De nieuwe gouverneur van Bangkok heeft een campagne in de maak om 1 miljoen bomen te planten

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt, heeft zich ten doel gesteld om tijdens zijn vierjarige ambtstermijn minstens een miljoen bomen in de stad te laten planten, terwijl hij ook overheidssteun zocht om een ​​reeks uitdagende problemen aan te pakken waarmee de hoofdstad  te maken heeft.

Chadchart leidde gisteren een evenement voor het planten van bomen ter ere van Hare Majesteit de Koningin op haar verjaardag in het Mahakan Fort in het district Phra Nakhon. Een soortgelijke activiteit kwam op gang in openbare parken in de stad, hij zei dat het boomplantevenement deel uitmaakte van een praktische aanpak om de groene gebieden van de hoofdstad uit te breiden.

Zijn plan bestaat er uit dat elk van de 50 districten van de stad elke zondag tijdens zijn ambtstermijn als gouverneur 100 bomen zou planten  Dat zou binnen vier jaar minstens een miljoen extra opleveren.

De nieuw gekozen gouverneur zei dat er een studie was uitgevoerd om de soorten bomen te specificeren die het meest geschikt zijn voor bepaalde delen van de stad. Elke geplante boom wordt gevolgd door een Global Positioning System (GPS) dat de groei volgt.  “De bomen mogen niet worden vergeten nadat hun wortels op de grond zijn gekomen”, zei hij.

Chadchart voegde toe dat het zinloos zou zijn voor de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) om hun eigen zaailingen te kweken voor de één miljoen planten.  Mensen en de particuliere sector moeten actief worden aangemoedigd om deel te nemen aan de campagne.

Een gemeenschapsonderneming in het Nong Chok-gebied van het Min Buri-district zou kunnen worden ingehuurd om de zaailingen, die elk ongeveer 20 baht kosten, te kweken en aan de BMA te leveren.  De onderneming zou zo inkomsten verdienen om de economie te stimuleren, aldus de gouverneur.

Gistermorgen had khun Chadchart ter herdenking van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin tijdens een aalmoes-offerrite voor monniken in Sanam Luang een ontmoeting met de minister van Transport Saksayam Chidchob en de minister van Binnenlandse Zaken generaal Anupong Paojinda.

Khun Chadchart zei dat hij komende maandag een formele  ontmoeting zou hebben met generaal Anupong om het geschil over de concessie van elektrische treinen over de Groene Lijn, de huidige schuldenkwesties van de BMA en het plan van de BMA om fondsen te werven door het innen van bouw- en grondbelasting te bespreken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!