Mensenhandelaren dumpen 59 Rohingya vluchtelingen op eiland voor Satun, politie onderzoekt deze zaak

SATUN:- De politie in deze zuidelijk gelegen provincie probeert erachter te komen wie 59 Rohingya-bootmensen, waaronder vijf kinderen, op een eiland voor het vasteland van Satun heeft achtergelaten en hen verteld heeft dat ze in Maleisië waren.

Luitenant-generaal Surachate Hakparn alias “Big Joke” heeft de opdracht gekregen om naar de zuidelijke provincie te reizen om onderzoekers te helpen licht op de zaak te werpen.

De plv. hoofdcommissaris van de Nationale politie, Generaal Roy Inkhapairoj, die luitenant-generaal Surachate de reisopdracht gaf, zei dat de politie totaal géén idee had wie ze naar de Thaise wateren had vervoerd.

Ze zouden het slachtoffer kunnen zijn van mensenhandelaren, zo vertelde generaal Roy, directeur van het Centrum voor Kinderbescherming en Anti-Mensenhandel.

Een boot van de Royal Thai Navy kustwacht vond de 59 Rohingya – 31 mannen, 23 vrouwen en vijf kinderen – op Koh Dong, ongeveer 20 kilometer van Koh Lipe, op zaterdag na een tip.

De Thaise marine gaat de patrouilles op de Andamanse Zee en eilanden nabij de grens met Maleisië opvoeren, aangezien Thailand verwachtte dat meer bootmensen naar het buurland zouden varen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Satun Public Relations Office
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!