De nieuwe drugscocktail ‘Happy Water’ kan dodelijk zijn, zo waarschuwt staatsagentschap van THAILAND

BANGKOK:- Het departement van Afdeling Medische Diensten, het DMS, heeft De mensen gewaarschuwd om de nieuwe drugsvariant “Happy Water” te vermijden, dat illegaal wordt verkocht op uitgaansgelegenheden, omdat het de dood kan veroorzaken.

De plv.  directeur van het departement, Dr. Manus Potaporn, verklaarde gisteren dat de drug “Happy Water” onlangs in uitgaansgelegenheden door een drugshandelnetwerk te koop werd aangeboden.

Het is gemaakt van verschillende andere drugs, waaronder ecstasy, methamfetamine, diazepam, cafeïne, tramadol of drugs die het zenuwstelsel aantasten, en wordt gemengd met warm water of een zoete drank.

Het is bekend dat het medicijn de geest en zenuwen beïnvloedt, en gebruikers voelen zich dromerig, actief en energiek en ervaren plezier.

Het medicijn wint aan populariteit onder Thaise en buitenlandse toeristen en zou zich naar een grotere kring kunnen verspreiden, zo meent dokter Manus.

Manus zei dat het een zorgwekkende zaak is, omdat het gebruik van meerdere drugs tegelijk of het gebruik van een grote hoeveelheid drugs tijdens het drinken van alcoholische dranken gevaarlijk kan zijn voor het lichaam en de hersenen, en zelfs de dood kan veroorzaken.

Dr. Sarawut Boonchaipanichwattana, directeur van het nationaal Princess Mother instituut voor Behandeling van drugsmisbruik van het Ministerie van Volksgezondheid, zei dat het drugshandelnetwerk momenteel verschillende drugs vermengt en beweert dat het de effecten zou kunnen versterken, meer dan het gebruik van een enkel type medicijn.

Behalve op uitgaansgelegenheden werd de drug ook op social media platforms aangeboden.

Mensen die meer informatie willen over drugs en aanverwante misdrijven, kunnen 1165 bellen of contact opnemen via de website www.pmnidat.go.th.

Degenen die drugsverslaving willen behandelen, kunnen terecht bij het instituut voor behandeling van drugsmisbruik

in de provincie Pathum Thani, of zes Tanyarak-ziekenhuizen in de provincies Chiang Mai, Mae Hong Son, Khon Kaen, Udon Thani, Songkhla en Pattani.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!