Waarschijnlijk zullen vaccinpaspoorten de Thailand Pass gaan vervangen

BANGKOK:- De minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul maakte gisteren bekend dat zijn ministerie overweegt het huidige Thailand Pass-systeem te vervangen door een vaccinpaspoort voor het screenen van buitenlandse aankomsten.

Hij vertelde dit tijdens de openingsceremonie van Thailand MICE Day 2022 in het IconSiam-winkelcomplex in Bangkok.

Het evenement, dat wordt georganiseerd door het Thailand Convention and Exhibition Bureau, heeft tot doel vergaderingen, incentivereizen, congressen en tentoonstellingen in het land te promoten nadat het Test & Go-systeem voor buitenlandse aankomsten op 30 april eindigt.

“Vaccinpaspoorten zijn een internationale standaard die wordt gebruikt om buitenlandse aankomsten te screenen op basis van de vaccinatiegeschiedenis van elke bezoeker.  We zouden dit kunnen gebruiken om Thailand Pass te vervangen, “aldus Khun Anutin.

“Het ministerie werkt aan het ontwerpen van het proces dat de vaccingeschiedenis van een persoon kan verifiëren en zal de situatie opnieuw evalueren.”

Op basis van de huidige situatie zou de minimumvereiste voor een vaccinpaspoort drie doses Covid19 vaccin moeten zijn, aangezien twee prikken alleen niet voldoende zijn om de immuniteit voor een langere periode te verhogen, zo benadrukte Anutin.

Hij drong erop aan dat een Covid19 verzekering nog steeds een vereiste zou zijn voor alle buitenlandse aankomsten, zelfs nadat Thailand overschakelt op vaccinpaspoorten.

“We proberen alles zo snel mogelijk weer normaal te maken, zodat mensen hun leven kunnen hervatten zoals ze deden vóór de uitbraak, maar de timing en maatregelen moeten zorgvuldig worden bepaald om toekomstige problemen te voorkomen”, zei Anutin.  

“Momenteel handhaaft het ministerie het ‘3-toereikendheden’-beleid om de volledige heropening van Thailand te ondersteunen, dat wil zeggen dat we zorgen voor voldoende medicijnen en medische benodigdheden, adequate gezondheidswerkers en adequate ziekenhuisbedden voor Covid-19-patiënten,” voegde hij eraan toe.

Vanaf 1 mei moeten degenen die het land willen binnenkomen zich registreren via Thailand Pass en een vaccincertificaat overleggen, evenals een bewijs van een Covid-19-verzekering met een dekking van 342.000 Baht. Als een reiziger niet is ingeënt, moet hij/zij ook een negatief RT-PCR-resultaat overleggen dat binnen 72 uur na vertrek is genomen, of een bewijs van een 5-daagse boeking bij een alternatieve quarantainevoorziening.  

Bij aankomst worden er geen tests uitgevoerd, maar bezoekers wordt geadviseerd om tijdens hun verblijf in Thailand een antigeentest (ATK) te doen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!