De verlaten “New World Mall” in Bangkok wordt eindelijk afgebroken

BANGKOK:- Het beroemde New World-winkelcentrum van Bangkok, dat in de loop der jaren een toeristische attractie is geworden, zal nu dan  eindelijk worden gesloopt.

Het gebouw in het Banglamphu-gebied van Bangkok, dat nu al 33 jaar verlaten is, deed in 2020 zelfs dienst als kunsttentoonstelling voor studenten van de Silapakorn University.

Het districtskantoor van Phra Nakhon vertelde dat er deze week contact is opgenomen met de eigenaar en heeft ingestemd met de sloop van het gebouw. De districtchef Vason Boonmuenwai zei dat de structuur niet stabiel méér was en een gevaar zou kunnen vormen voor de bewoners.

Het terrein rond het winkelcentrum werd maandag afgezet voor sloopwerkzaamheden en Vason schat dat de klus tussen de acht en twaalf maanden zal duren.

Het winkelcentrum New World, dat in 1983 werd geopend, bruiste ooit van het winkelend publiek, maar moest in 1994 worden gesloten toen de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) de eigenaar voor de rechter daagde wegens het illegaal toevoegen van zeven verdiepingen aan het gebouw.  

In 1997 beval de rechtbank dat de verdiepingen vijf tot en met elf moesten worden verwijderd en in 2004 stortte een deel van het gebouw in waarbij een voorbijganger om het leven kwam.

Het gebouw werd in 2004 gesloten, maar door gaten in het dak kon regen het gebouw binnendringen, waardoor de lagere verdiepingen onder water kwamen te staan, wat toen een broedplaats voor muggen werd.  De lokale bevolking liet vervolgens vis in het water los, waardoor het per ongeluk een toeristische attractie werd.

 Het gebouw werd echter in 2014 hermetisch afgezet en de vis verwijderd.

De eigenaar Kaew Pooktuanthong is ook eigenaar van Kaew Fah Plaza, dat soortgelijke problemen had.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!