De monniken in Thailand is het verboden om cannabis te gebruiken, met uitzondering als medicijn

BANGKOK:- De  Hoge Raad van monniken in Thailand, vertegenwoordigd door het bestuursorgaan SSC, heeft boeddhistische monniken en nieuwelingen verboden om cannabis te roken of te kweken, maar staat hen wel toe het te gebruiken om ziekten te behandelen.

Deze beslissing werd genomen tijdens de laatste raadsvergadering, zo maakte Khun Sittha Moonhong, woordvoerder van het Nationaal bureau van het boeddhisme bekend.

Het verbod geldt voor cannabis, hennep en kratom – die allemaal zijn gelegaliseerd nadat ze van de lijst met verdovende middelen van het ministerie van Volksgezondheid zijn verwijderd.

De legalisering van cannabis op 9 juni leidde tot bezorgdheid dat monniken en nieuwelingen het kruid vrij zouden gaan gebruiken en zelfs de planten in tempels zouden gaan kweken, zei Sittha.

“Er kan een misvatting zijn [onder boeddhistische monniken] dat dit niet langer illegaal is en dat iedereen het kan doen”, voegde hij eraan toe.

Daarom heeft de SSC richtlijnen opgesteld voor de Thaise kloosterorde met betrekking tot marihuana, zei hij.

Volgens de nieuwe regels mogen er geen boeddhistische tempels of kloostergronden worden gebruikt voor het planten van cannabis, hennep of kratom.  Monniken en beginners mogen geen cannabis, hennep of kratom consumeren, behalve op voorschrift van een arts.

De SSC droeg ook monastieke bestuurders op alle niveaus op om ervoor te zorgen dat monniken en novicen onder hun toezicht de richtlijnen strikt naleven.

De SSC is het bestuursorgaan van de Thaise boeddhistische orde en dient als de ultieme autoriteit op kerkelijk gebied.

Khun Sittha legde de reden voor het verbod uit en zei dat hoewel de leer van de Boeddha het gebruik van cannabis, hennep of kratom niet direct verbiedt, de planten invloed hebben op het mentale en zenuwstelsel van gebruikers.  Als gevolg van deze effecten kunnen gebruikers handelen op een manier die in strijd is met monastieke voorschriften.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!