260 jaar oud gebouw in Chinese gemeenschap in de Thaise hoofdstad Bangkok ingestort

BANGKOK:- Een eeuwenoud gebouw in Chinese stijl in Bangkok is enkele dagen geleden ingestort, maar wonder boven wonder werden er menselijke slachtoffers gemeld.

Het twee verdiepingen tellende gebouw van hout en beton bevindt zich in de Talat Noi-gemeenschap van het Samphanthawong-district van de stad, waar veel van de inwoners Chinese afstammelingen woonachtig zijn.

Volgens een huurder, Khun Kiatchai Sahin stortte een bouwdeel van het gehuurde huis, dat werd gebruikt als keuken en badkamer, plots in.  Hij zei dat een hard geluid van de ineenstorting hem wakker maakte, maar later voelde hij zich opgelucht toen hij hoorde dat iedereen in het huis veilig was.

“De keuken en badkamer werden vernield en enkele bezittingen werden beschadigd.  Gelukkig gaat het met ons allemaal in huis goed”, zei hij.

Ondertussen hebben de lokale autoriteiten, waaronder politie en districtsfunctionarissen de locatie geïnspecteerd en het getroffen gebied afgezet.

De huiseigenaar, Khun Duangduan Saetang, zei dat het gebouw ongeveer 260 jaar geleden werd gebouwd en dat het het eerste gebouw in Chinese stijl was dat in Bangkok werd gebouwd.

De hoge leeftijd had verzakkingen en de uiteindelijke instorting kunnen veroorzaken, zei de 78-jarige vrouw, eraan toevoegend dat het gebouw, in tegenstelling tot latere balken, was gebouwd zonder steunbalken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!