De minister van Financiën in Thailand, vertelde dat er géén geld beschikbaar is voor de 5e fase van de winkelsubsidie

BANGKOK:- De regering heeft besloten om géén vijfde fase van de winkelsubsidie ​​”Khon La Khrueng” (Let’s Go Halves) te lanceren, omdat de noodfondsen bijna op zijn.

De Minister van Financiën, Khun Arkhom Termpittayapaisith vertelde dat de regering haar inkomstenstromen moet bestuderen voordat ze nieuwe maatregelen lanceert.  Hij zei dat het noodfonds van 500 miljard baht nu 40 miljard baht beschikbaar heeft, wat niet genoeg is voor de subsidieregeling, aangezien het over het algemeen ongeveer 50 miljard baht nodig heeft.

“Er zullen aanvullende maatregelen moeten worden genomen om houders van een socialezekerheidskaart en kwetsbare personen te helpen, naast het Khon La Khrueng-plan om het lijden van alle groepen mensen te verlichten”, zei hij.

Afgezien van deze en andere plannen die zijn gelanceerd om de impact van de Covid-19-crisis te verzachten, zei Arkhom dat minister van Energie, Khun  Supattanapong Punmeechaow nu oproept tot aanvullende maatregelen om te helpen met de stijgende brandstofprijzen.

Arkhom voegde eraan toe dat het ministerie van Financiën nieuwe maatregelen bespreekt met de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling en dat het voor eind juni iets in de hand zou moeten hebben.

“De maatregelen zijn gericht op mensen met een laag inkomen, zoals motortaxichauffeurs die zich hebben geregistreerd bij het ministerie van Landvervoer”, zei hij.

Hij voegde toe dat nieuwe maatregelen niet al te grootschalig zullen zijn, terwijl de overheid zich meer zal richten op het genereren van inkomsten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!