Gigantische varaan zoekt onderdak in hotel Pattaya

PATTAYA:- Het personeel van het Cosy Hotel op de Pratamnak-Hill wisten niet wat ze zagen, toen ze een gigantische varaan op het hotelterrein kruipen.  Tegelijkertijd zag de hagedis ook de mensen en maakte dat het wegkwam.

Het personeel dacht niet veel na over het dier dat geloofde dat het het bos in rende en ging gewoon door met hun werk.

Pas in de middag zag het personeel van het hotel de gigantische 2 meter lange varaan zich in de opslagruimte van het hotel had verstopt. Reddingswerkers van het Tappraya Radiocentrum werden opgeroepen om te helpen het exotische dier te bevrijden.

Het duurde niet lang voordat de dierenvangers het meer dan 10 kg gevaarlijk ogende maar ongevaarlijke dier bij de staart konden vatten en meenemen om in het wild te worden vrijgelaten.

Eenmaal veilig vastgebonden, zal de varaan worden in de vrije natuur worden vrijgelaten.  Varanen behoren tot de soort watermonitorhagedissen, en zijn ondanks hun uiterlijk onschadelijk voor de mens.  Ze eten het liefst dode vissen, schildpadden en vogels.

Thais geloven dat de watermonitorhagedis die “hia” wordt genoemd (een woord met een denigrerende dubbele betekenis) of de “tua ngern, tua thong” (zilver en goud dier) geluk brengt als het je huis binnen kruipt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Pattaya Mail  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!