Een dode door vermoedelijke overdosis ganja, 3 anderen in ziekenhuizen in Bangkok

BANGKOK:- In Bangkok is 51-jarige man overleden aan hartfalen na het roken van cannabis, terwijl een 16-jarige jongen één van de drie andere mensen is, die symptomen van een overdosis ganja hadden gehad, zo maakte de gouverneur van de hoofdstad bekend.

Gouverneur Chadchart Sittipunt zei dat sinds marihuana op 9 juni werd gedecriminaliseerd, vier gebruikers waren opgenomen in BMA-ziekenhuizen met vermoedelijke symptomen van een overdosis.  Dat aantal ziekenhuisopnames was ongehoord vóór de legalisatie, voegde hij eraan toe.

In het eerste geval werd een 51-jarige man met spoed naar het Charoen Krung Pracharak-ziekenhuis gebracht nadat hij pijn op de borst kreeg tijdens het roken van marihuana.  Hij stierf later aan wat artsen diagnosticeerden als hartstilstand en hartfalen.

Volgens een onderzoek van de Harvard Medical School wijst zou het risico op een hartaanval bij mensen met hart- en vaatziekten meerdere keren stijgen in het uur na het roken van cannabis.

In het tweede geval werd een jongen van 16 en een half jaar gediagnosticeerd met symptomen van een overdosis ganja en werd hij aan de beademing geplaatst op de intensive care van het Luangpor Thaweesak Chutintharo Uthit Hospital.

Khun Chadchart zei dat de andere twee gevallen, van 17 en 25 jaar oud, werden opgenomen in het Taksin-ziekenhuis na een snelle hartslag en hartkloppingen na een sessie cannabis roken.

“De medische dienst van de BMA heeft nog nooit zulke gevallen gezien”, zei Chadchart.  De afdeling zou de handen ineen slaan met de gezondheids- en onderwijsafdelingen van de BMA om mensen voor te lichten over de gevaren van overdosering van het gedecriminaliseerde kruid, voegde hij eraan toe.

Khun Chadchart beweerde dat overdosering ook kan optreden door het consumeren van cannabis in voedsel.

Hij zei dat de BMA de situatie zou volgen en een verbod zou opleggen op cannabis op scholen.  Het zou ook studenten en leraren voorlichten over de gevaren en ervoor zorgen dat de verkoop van cannabis voor scholen wordt verboden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!