De mensen, behorende tot zgn. hoog risicogroepen in Thailand worden geadviseerd zich tegen influenza te laten vaccineren 

THAILAND:- De Thaise autoriteiten dringen er bij mensen in risicogroepen op aan zich te laten vaccineren tegen seizoensgriep om het risico op ernstige ziekte en overlijden te verminderen en adviseren het publiek om de Covid19 -preventiemaatregelen te blijven handhaven.

Volgens de plv. secretaris-generaal van de premier en waarnemend regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri maakt de regering zich zorgen over de verspreiding van de griep tijdens het regenseizoen.

De griep in combinatie met de versoepeling van de Covid19 -regelgeving waardoor mensen minder voorzichtig zijn met buitenactiviteiten, zou het risico op verspreiding van luchtwegaandoeningen kunnen vergroten.  Dit heeft geleid tot bezorgdheid van de overheid, met name voor mensen in kwetsbare groepen.

De woordvoerder riep mensen in zeven risicogroepen op om zich te laten vaccineren in openbare gezondheidsinstellingen die verzekerd zijn volgens het nationale gezondheidsbeveiligingsplan.

Deze groepen zijn onder meer zwangere vrouwen, kinderen van 6 maanden tot 2 jaar, mensen met chronische ziekten, ouderen van 65 jaar en ouder, mensen met thalassemie en immuundeficiëntie (inclusief hiv-patiënten), mensen met obesitas en mensen met een verstandelijke beperking die ondersteuning nodig hebben.

De woordvoerder voegde eraan toe dat het Department of Disease Control (DDC) en de National Security Health Office (NHSO) de periode van gratis vaccinatie voor degenen die risico lopen hebben verlengd tot 30 september om het risico op kritieke aandoeningen te verminderen en het aantal sterfgevallen te belemmeren.

Hij adviseerde het publiek ook om preventieve maatregelen te nemen wanneer ze buiten zijn of andere activiteiten ondernemen om te voorkomen dat ze Covid19 of andere aandoeningen van de luchtwegen oplopen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Asean Now 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!