Hoofd van de toeristenpolitie in Thailand maakt zich hard om het imago van Thailand te beschermen 

BANGKOK:- Het hoofd van de Thaise toeristenpolitie is het beu dat het imago van Thailand wordt geruïneerd door taxichauffeurs die voortdurend weigeren toeristentarieven te handhaven.

Hij heeft de toeristen gevraagd om onmiddellijk zijn afdeling te informeren, liefst met foto’s van kentekenplaten en zij zullen er iets aan doen.  Op deze manier zou het land zijn slechte imago kwijtraken en met andere landen concurreren om de toeristen Baht.

Het decreet kwam van het hoofd, luitenant-generaal Sukhun Promayon, via zijn senior woordvoerder, generaal-majoor Apichart Suribunya.

Het is een ongebruikelijke stap;  Zaken met betrekking tot weigering van tarieven worden niet behandeld door de toeristenpolitie, normaal gesproken is dit het domein van het departement landvervoer.

Het feit dat het hoofd van de toeristenpolitie is tussengekomen, toont de woede van het land dat het probleem van weigering door taxichauffeurs toeneemt naarmate het land concurreert met andere landen in de nasleep van de pandemie.

Generaal Apichart zei dat de toeristenpolitie talloze klachten had ontvangen over taxichauffeurs die tarieven in toeristische gebieden weigerden door 1155 te bellen.  Vooral als het regent.

Hij zei dat deze onprofessionele houding het imago van Thailand voor het toerisme schaadt in een tijd waarin de concurrentie hevig is, meldde Siam Rath.

Hij zei dat Thailand inderdaad een toeristische topbestemming ter wereld is, maar dat dergelijke activiteiten de goede naam van het koninkrijk aantasten.

Hij drong er bij toeristen op aan om 1155 te bellen en een foto van het kenteken te sturen.  De toeristenpolitie zal dan contact opnemen met de DLT, zodat als de bestuurder schuldig wordt bevonden, de juiste straf zal worden gegeven.

Hij riep ook alle Thais op om te helpen en “professionaliteit” in deze kwestie aan te moedigen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: SiamRath
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: SiamRath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!