De ziekenhuizen in Bangkok kampen met te weinig personeel in Bangkok, mede overweldigd door het nieuwe Covid-behandelingsschema: RDS

BANGKOK:- De Vereniging voor landelijke artsen in Thailand heeft scherpe kritiek geuit op het nieuwe Covid19 behandelingsbeleid van de regering nadat de ziekte op 1 maart was verwijderd uit de Universele dekking voor noodpatiënten, de UCEP regeling.

Onder de UCEP-voorwaarden kwamen Covid19 patiënten in aanmerking voor drie dagen gratis behandeling in elk ziekenhuis – openbaar of particulier – voordat ze werden behandeld onder hun staatsziektekostenverzekering.  

Maar na 1 maart moeten degenen die geen kritieke zorg nodig hebben, hun eigen medische rekeningen betalen als ze voor een privéziekenhuis kiezen.  Niet kritieke patiënten kunnen nog steeds gratis Covid-behandeling krijgen onder thuis- of gemeenschapsisolatie.

Premier generaal Prayut Chan-o-cha zei dat de stap het volksgezondheidssysteem zou helpen om de middelen efficiënt te beheren, terwijl het publiek erop kon vertrouwen dat degenen die positief testen goede zorg zouden krijgen.

Het nieuwe beleid voor niet-kritieke patiënten heet “Jer Jaek Job”, wat verwijst naar drie stappen: 

  • Ten eerste test het individu positief via een ATK. 
  • Ten tweede krijgen ze medicijnen op basis van hun symptomen, ofwel Fah Talai Jone (Andrographis Paniculata) of Favipiravir-tabletten.
  • Ten derde blijven ze in thuis-/gemeenschapsisolatie totdat ze herstellen.

De vereniging voor landelijke artsen, het RDS, zei dat de fout in dit plan de tweede stap is, aangezien medische instellingen te weinig personeel hebben om geïnfecteerde patiënten te diagnosticeren en medicijnen voor te schrijven op basis van hun symptomen.

“Alle 69 openbare gezondheidscentra in Bangkok hebben gemeld dat ze een tekort aan personeel hebben, aangezien het aantal dagelijks geïnfecteerde patiënten snel toeneemt”, zo liet het RDS in een Facebook-bericht aan het publiek weten.

“Grote ziekenhuizen zijn per definitie niet beter en moeten wachtrijkaarten uitgeven om het aantal patiënten dat ze per dag kunnen behandelen te beperken.  Zo kan het Ramathibodi-ziekenhuis kan slechts 200 Covid19 patiënten per dag behandelen, terwijl het Rajavithi-ziekenhuis er slechts 150 kan behandelen.”

“Toen hij mensen vertelde om vertrouwen te hebben in ‘Jer Jaek Job’,  wist premier Prayut duidelijk niet dat medische voorzieningen niet voorbereid zijn op het huidige dagelijkse infectiepercentage, vooral in stedelijke gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid”,  zo voegde de vereniging voor landelijke artsen het eraan toe.

De RDS dringt er bij de regering en de Bangkok Metropolitan Administration dan ook op aan om het personeelsbestand in ziekenhuizen en medische voorzieningen in Bangkok uit te breiden, zodat Jer Jaek Job beleid efficiënt kan worden geïmplementeerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!