De leiders van de Thaise industrie waarschuwen dat de economie op instorten staat

~ALS EEN KAARTEN IN ELKAAR STORTEN~
(De zaak/situatie is niet meer stabiel)

BANGKOK:- Verschillende BoBo’s in de Thaise industrie waarschuwen dat als toeristen niet snel terugkeren, de economie zal instorten met desastreuze gevolgen, aangezien het vaccinatieprogramma Covid19 traag op gang komt, zal de mogelijkheid voor een substantieel herstel door heropening van het land minimaal zijn.

Deze week nog vestigde een parlementslid van de oppositie de aandacht van de regering op het verlies van 250 miljard baht per maand aan de economie van het land, voornamelijk veroorzaakt door het vastlopen van het toerisme.  Zelfs premier Prayut heeft verklaard dat de economische teruguitgang van dit jaar behoorlijk is.

Het buitenlands toerisme is goed voor 20% van het BBP van Thailand, waar een significant deel van het geld in de handen van Thais die in de lage sociaaleconomische categorie valt.  Overheidssubsidies en nieuwe industrieën hebben bewezen dat ze niet kunnen vervangen wat de toeristische sector voor de economie in alle voorbijgaande jaren heeft gedaan.

Maar de Thaise regering heeft erop aangedrongen de gezondheid van haar mensen boven de economie te plaatsen, terwijl ze zich bij andere landen voegt in het experimentele spel om nieuwe virusvarianten in evenwicht te brengen met vaccinverwachtingen.  Het gebrek aan gegevens over de nieuw uitgerolde vaccinatiecampagnes heeft regeringen over de hele wereld voor een raadsel geplaatst terwijl ze proberen de pandemie aan te pakken terwijl ze financieel leeglopen.

De voorzitter van de Thai Hotels Association, Khun Marisa Sukosol Nunbhakdi, luidt de noodklok door te wijzen op de 60 jaar oude infrastructuur van de toeristenindustrie op het randje van de dood staat.

Marisa schat dat al 50% van de hotels in Thailand voor onbepaalde tijd gesloten zijn, terwijl de rest tot het uiterste gaat om verliezen te minimaliseren. 

Ze waarschuwde dat de situatie van dit jaar nog ernstiger is dan die van vorig jaar, omdat bedrijven al financiële reserves hebben opgebruikt zonder dat er een definitief einde in zicht is voor wanneer het geld weer begint begint te druppelen.

 ‘Als we leningen zoeken, vragen banken altijd om ons bedrijfsplan of de periode waarin we winst kunnen maken, maar onder deze omstandigheden hebben hotels niet echt een idee wanneer het bedrijf weer normaal zal worden.  ‘We hebben steun van de overheid nodig, anders zouden we de hele toeristenindustrie kunnen zien instorten voordat de zaken weer een betere vorm krijgen.’

De Bank of Thailand beweert nog steeds dat het land dit jaar meer dan 5 miljoen toeristen zal zien, maar de National Economic and Social Development Council suggereert een veel lager aantal,  van slechts 3,2 miljoen bezoekers.

Het Kasikorn Research Center waarschuwt dat het toerisme dit jaar mogelijk niet terugkeert naar Thailand, waardoor de Thaise economie afhankelijk blijft van overheidssteun.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai Examiner
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai Examiner

5 gedachten aan “De leiders van de Thaise industrie waarschuwen dat de economie op instorten staat”

  1. Ik hoop op een terugkeer zonder quarantaine rond december…
    tegen dan zullen de vaccins al hun werking bewezen hebben..
    erop..of eronder..

  2. Ik vermoed dat 20 % BBP zelfs te weinig is. Neem de expats….als je naar Tesco of Big C gaat …..wie rijd daar buiten met volle karren ? 20 jaar geleden zag je af en toe een expat….laat staan een Tesco of aanverwante……Isaan wordt nu ( gelukkig) zwaar gesponsert door de expats. 20 jaar geleden werd dan ook gesproken over de daken van de huizen….lag er een nieuw dak op, was het gezegde…..hier woont een politieker, polis of…..nen buitenlander…..

  3. Het hele verhaal is toch dat alle economieën moeten instorten vanwege NWO en de Big Reset waarbij niet gekeken wordt naar de gewone mens want die tellen niet meer mee. Je ziet nu wel dat er wereldwijd meer mensen zien wat er werkelijk speelt en ook meer van zich laten horen omdat ze zien dat er niets normaal is wat normaal zou moeten zijn. Hier in Thailand is het onbegrijpelijk met zo’n laag aantal besmettingen en doden dat daardoor de hele economie naar de donder gaat. In het begin waren de maatregelen logisch maar nu niet meer 3n de kleine handelaar heeft geen inkomen en dus ook geen eten meer. Het is in en in triest, de rijken worden rijker en de armen hebben het nakijken.

  4. Ach, Thailand is toch een van de rijkste landen ter wereld.. Alleen is de rijkdom er niet eerlijk verdeeld.
    Laat de 90% van de bevolking die nu in armoede leeft maar eens de jacht openen op die schatrijke kliek, waaronder die decadente koning en zijn familie.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!