Winkeleigenaar in Sri Racha jaagt rovende apen weg met een brullende tijgergeluiden

~REGIO NIEUWS~

SRI RACHA:- Een voormalig gemeenschapsvoorzitter in het district Sriracha in de provincie Chonburi heeft een manier ontdekt om wilde apen weg te jagen die huizen rond de berg van Laem Chabang afstropen. De groep van ongeveer 200 apen staat al jaren bekend als de plaatselijke terreurbeweging, die het voedsel uit de huizen van mensen roven.

Eén supermarkt is de afgelopen maand echter veilig geweest voor een invasie: Khun Sanae Phoothong, een 70-jarige voormalig Ban Laem Chabang-gemeenschapsvoorzitter, zei dat hij op het dak van zijn winkel een kooi had geplaatst met daarin een natuurgetrouwe afbeelding van een tijger. 

Wanneer de apen in de richting van zijn winkeltje komen, trekt hij aan een touw waardoor de tijger uit de kooi komt. Om het nog echter te laten zijn, wordt de geluid van een brullende tijger ten gehore gebracht.

Het blijkt dat de apen zich keer op keer een rotje schrikken en ervandoor gaan.

Eerst bond ik een krokodil aan het touw, maar de apen scheurden hem binnen de kortste keren uit elkaar,’ zei hij.

Hij zei dat hij zijn aap-bangmakende idee zou voorstellen aan het stadsbestuur van Laem Chabang.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!