De kustplaats Pattaya herbergt een eierdief met een vlotte babbel, de politie is op zoek naar hem

PATTAYA:- De hoofdstad van Chonburi en de tweede stad in deze province hebben in het verleden bizarre dieven gehad: ondergoeddieven, cactusdieven, schildpad dieven en nu een eierdief. In de afgelopen week hebben 2 eierhandelaren in Pattaya geklaagd dat dieven hun eieren hebben gestolen.  Één van de eierhandelaren, die op 19 juli werd beroofd, zei dat de eieren die van haar waren gestolen één waarde van meer dan 8.600 baht waard vertegenwoordigden.

De koopvrouw, de 40-jarige Hem, zei dat een man met zijn auto bij haar eierstal in de wijk Bang Lamung in Chonburi stopte, vervolgens bestelde hij eieren ter waarde van 8.600 baht.  Toen khun Hem klaar was met het inpakken van de eieren, stopte hij deze in zijn auto en reed weg.

Khun Hem zegt dat hij haar toen probeerde te overtuigen dat hij naar een ATM moest rijden om geld te pinnen, maar ze geloofde hem niet.

De dief vertelde toen tegen khun Hem toen dat hij naar een nabijgelegen garage zou lopen om geld te halen, wat inhield dat hij zijn auto zou achterlaten waar hij hem had geparkeerd.  Khun Hem stemde toe, maar toen ze niet keek, stapte de dief in zijn auto en reed weg.  

Khun Hem in nu bedroefd omdat ze er flink bij ingestonken was en nu problemen zou ondervinden om haar gezin te voeden.  Ze zei dat ze het incident had gemeld aan de politie van Hui Yai, die beloofde de verdachte te arresteren.

Maar khun Hem is niet de enige eierhandelaar in Pattaya in nood.  Vorige week stal een dief eieren van een andere koopman in Bang Lamung.  De verdachte kan dezelfde persoon zijn die khun Hem heeft bestolen , hoewel dit nog niet is bevestigd.  Deze koopman, de 57-jarige Bang-on, zei dat een man die in een roestige pick-uptruck reed tientallen eieren uit haar kraam had gestolen.

Khun Bang-on zei dat de verdachte rond de 40-45 jaar oud was.  Ze zei dat hij haar bezig probeerde te houden door haar te vragen een rekening te schrijven terwijl hij aan het rommelen was met zijn telefoon.  De dief zei vervolgens tegen Bang-on dat hij geld uit zijn auto moest gaan halen, maar ging er vervolgens vandoor met de eieren.  Net als bij khun Hem heeft de politie beloofd dat het recht zal zegevieren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Pattaya News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!