De Kentucky Fried Chicken keten in Thailand staat in de etalage voor 300 miljoen Amerikaanse dollar

BANGKOK:-  Restaurants Development Company onderzoekt de verkoop van haar KFC-franchiseactiviteiten in Thailand, met een waarde van ongeveer 300 miljoen Amerikaanse dollar terwijl de omzet toeneemt met een herstel in de op een na grootste economie van Zuidoost-Azië.

Het in Bangkok gevestigde bedrijf, ondersteund door een consortium onder leiding van de in Zuidoost-Azië gerichte private equity-onderneming AIGF Advisors Pte Ltd, is naar verluidt in gesprek met ten minste één adviseur over de mogelijke verkoop.

Volgens bronnen van Reuters overwoog Restaurants Development de verkoop van haar KFC-activiteiten in 2020, maar het proces werd opgeschort vanwege de impact van de coronaviruspandemie.

De heropleving van de verkoop gaat gepaard met een opleving van het Thaise consumentenvertrouwen in juni voor het eerst in zes maanden, gestimuleerd door een verbeterde economische activiteit na een versoepeling van de pandemiebeperkingen.

Restaurants Development zei op haar website dat het in de eerste drie maanden van 2022 de hoogste kwartaalomzet ooit en de omzetgroei in dezelfde winkel heeft opgetekend.

De KFC-activiteiten zullen naar verwachting de komende kwartalen verder groeien als gevolg van het economisch herstel en de versoepeling van reisbeperkingen.

Twee bronnen zeiden dat mogelijke kandidaten Central Restaurants Group en The QSR of Asia Co Ltd, een eenheid van Thai Beverage Plc, die de andere KFC-franchises in Thailand runnen, zouden kunnen zijn.

Restaurants Development, opgericht in 2016, heeft meer dan 5.000 mensen in dienst en exploiteert meer dan 240 restaurants in heel Thailand.  Dit in vergelijking met de 4.000 mensen en 200 restaurants die het twee jaar geleden in dienst had en leidde.

Net als op andere markten maakt de activiteit op het gebied van fusies en overnames in Zuidoost-Azië een zwakke periode door, getroffen door hoge inflatie, stijgende rentetarieven en zwakke aandelenmarkten.

Eerder deze  week zei het hoofd van de centrale bank van Thailand dat de centrale bank ervoor zal zorgen dat het herstel niet wordt onderbroken door inspanningen om de hogere inflatie aan te pakken, te midden van verwachtingen van een stijging van de rentetarieven.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!