De 10 miljoen baht ontvoering van een Vanuatuaanse zakenman door Chinese boeven in Thailand is een opeenstapeling van fouten

BANGKOK:- De mislukte ontvoering van 10 miljoen baht van een zakenman uit Vanuatu door drie Chinese gangsters had alle kenmerken van een kaskraker. De situatie van gijzeling en losgeld was misschien niet grappig voor de zakenman en zijn vriendin, maar de situatie was pure slapstick en zou niet misstaan ​​op het witte doek.

De zakenman uit Vanuatu werd eerder deze week op weg naar zijn vriendin in een woning in het Rama IX-gebied in de wijk Huai Khwang ontvoerd. Hij arriveerde in zijn Mercedes-Benz, maar werd door de mannen gegrepen en vlak voor haar ogen in een Toyota Fortuner gepropt.

De criminelen eisten dat hij 10 miljoen baht overmaakte naar een bankrekening.  Er was echter een probleem, de zakenman had geen mogelijkheid om het geld over te maken: zijn telefoon en laptop lagen in zijn Mercedes.

Ondertussen, gealarmeerd door zijn vriendin, slaagden de districtspolitie en agenten van de onderzoeksafdeling 4 van de Metropolitan Police erin om de verdachten te volgen met behulp van CCTV-beelden en één van hen te bellen.

Geschrokken van de snelle politieactie dumpten de gangsters de zakenman rond Soi Wat Lat Pla Duk in Nonthaburi, pakten het polshorloge van 25 miljoen baht van het slachtoffer af en reden weg.

De zakenman nam een ​​taxi en keerde terug naar het huis van zijn vriendin in de wijk Huai Khwang in Bangkok.

De drie vermeende ontvoerders, de 37-jarige He Junhui, de 36-jarige Jinyong Zheng en de 35-jarige Heng Yaofeng, 35, werden uiteindelijk gearresteerd door een gezamenlijk team van lokale en immigratiepolitie op Suvarnabhumi Airport terwijl ze probeerden aan boord te gaan van een Qatar Airways-vlucht naar Qatar.

De drie mannen werden voor verhoor naar het districtspolitiebureau van Wang Thonglang gebracht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Amarin TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!