De hoofdstad van Thailand belooft het tekort aan openbare bussen op te lossen 

BANGKOK:- De “Bangkok Mass Transit Authority” heeft belooft het tekort aan openbare bussen op te lossen nadat mensen in de stad klachten hadden ingediend op sociale media.

De directeur van de BMTA reageerde op de kritiek en riep op tot geduld.  Hij zegt dat ze werken aan het verbeteren van busroutes en het vergroten van het buspersoneel en dat toegevoegde pendelaars binnen een maand een verbetering zullen zien.

รถเมล์ไทยแฟนคลับ Rotmaethai, wat staat voor reizigers van openbare bussen, is een Facebook-pagina die nieuws, nuttige informatie en leuke weetjes over Thaise openbare bussen deelt.  De pagina heeft ook een kanaal voor mensen, vooral Bangkokianen, om te klagen over bussen, buschauffeurs en BMTA-diensten.

Op 12 juni maakte het platform bekend dat veel mensen bij de paginabeheerder hadden geklaagd dat ze na 20.00 uur geen busvervoer meer konden krijgen, wat als spitsuur in de stad wordt beschouwd.

De directeur van BMTA, Khun Kittikarn Jonduang, erkende het probleem en zei dat openbare bussen na 20.00 uur nog steeds beschikbaar zijn, maar sommige routes zijn tijdelijk stopgezet om de service te verbeteren.  Hij zegt dat er 2.885 bussen van de 3.000 beschikbaar zijn, maar dat er slechts 2.700 in gebruik zijn op 108 routes.  Kittikarn maakte ook bekend dat de BMTA problemen heeft met een personeelstekort en dat er 700 extra medewerkers nodig waren om de volledige dienstverlening te hervatten.

Khun Kittikarn voegde toe dat het ongeveer een maand zou duren om de problemen op te lossen, maar onthulde dat ze er bovenop zitten.  De BMTA onderzoekt het werkelijke aantal passagiers op elke route en is van plan het aantal bussen en personeel aan te passen aan de hand van het onderzoeksresultaat. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Somchai Poomlard 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!