Hoteliers op Phuket wanhopig op zoek naar meer geschoolde hotelmedewerkers

PHUKET:- Hotelmanagers in Phuket zijn in paniek geraakt door een tekort aan geschoold personeel in hun branche.  Volgens sommige managers hebben veel geschoolde en ervaren medewerkers de hotelbranche tijdens de Covid19 pandemie verlaten.

Nu hebben hotels wel het nodige personeel, maar zijn jong en onervaren ter vergelijking met de voormalige werknemers.  De algemeen directeur van Angsana Laguna Phuket, Michael Zitek, zei vorige week tijdens een vakopleiding…

“Vóór de Covid pandemie van 2017-2019, waren onze supervisors en het middenkader in de veertig en hadden ze al 20 jaar ervaring.  Op dit moment zijn onze assistenten misschien midden twintig.”

Khun Zitek zegt dat Phuket’s tekort aan vaardigheden op het gebied van gastvrijheid “groot” is.  Andere hotelmanagers gaven hun feedback aan de Hunter Education Group, een Australische beroepsvaardighedengroep die de beroepsopleiding verzorgde.  

De managers noemden 3 belangrijkste problemen in de sector: een gebrek aan werknemers met het serviceniveau om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen, een gebrek aan werknemers uit de regio en het verliezen van junior werknemers aan andere sectoren.

De hotelmanagers merkten op dat het belangrijk is om werknemers uit de regio te hebben, omdat het onwaarschijnlijk is dat werknemers uit de grote steden zullen verhuizen.  Ze merkten ook op dat jonge werknemers naar andere sectoren zijn verhuisd, omdat ze banen in de hotelsector niet zien als “ambitieuze carrièremogelijkheden”.

De mede-oprichter van een andere groep die ook het opleidingsevenement leidde, deed enkele suggesties om werknemers meer opleiding te bieden.  Stephen Healy, mede-oprichter van Nurture Higher Education Group, stelde voor om pop-uptrainingen te organiseren om hotels te helpen de vaardigheden van hun werknemers bij te houden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Phuket News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!