De hoofdstad van Thailand, bangkok streeft naar een schonere, veiligere lucht

BANGKOK:  De Bangkok Metropolitan Administration, afgekort het BMA is van plan om de PM2.5-veiligheidsnorm te verhogen van 50 naar 37,5 µg/m³.

Khun Chatree Wattanakhajorn, de  secretaris van het BMA, zei ook dat het eenjarig gemiddelde eveneens zal worden verhoogd van 25 naar 15 µg/m³ volgens de luchtkwaliteitsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Khun Chatree zei dat het plan van de BMA voor dit jaar gericht is op coördinatie met andere overheidsinstanties om bronnen van vervuiling aan te pakken.

De BMA zal ook publieke participatie zoeken om de luchtkwaliteit te verbeteren op gebieden zoals auto-onderhoud, zei hij. De inspanningen van het BM op het gebied van verontreinigingsbeheersing zullen eveneens worden verbeterd, zei hij, om ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met de nieuwe veiligheidsnormen.

Op de lange termijn zal vanaf 2024 oliebrandstof met niet meer dan 10 ppm bestemd zijn voor gebruik in Bangkok en de nabijgelegen provincies, zo verklaarde Chatree.

De BMA zal dit jaar de Euro 6-uitlaatnormen voor auto’s opleggen om de gezondheidsnormen te verbeteren, voegde hij eraan toe.

Khun Wicharn Simachaya, voorzitter van de subcommissie luchtkwaliteitsnormen van de National Environment Board, zei dat het kabinet heeft ingestemd met de opname van maatregelen voor verontreinigingsbeheersing als prioriteit voor de regering in 2019-2024.

Tijdens een vergadering van de National Environment Board weer gemeld dat de PM2,5-vervuilingssituatie in Bangkok en 17 noordelijke provincies het afgelopen jaar is verbeterd met afnemende niveaus.  De bijeenkomst meldde eveneens dat hotspots in het noorden met 69% zijn afgenomen.

Ondertussen woonde Athapol Charoenchansa, de directeur-van de afdeling Pollution Control, deze maand een drievoudige conferentie van de partijen bij in Genève, Zwitserland.

Khun Athapol heeft onlangs ook nieuwe chemische normen goedgekeurd voor de afvoer van afvalwater van elektriciteitscentrales.  Hij zei dat er vanaf 1 januari 2024 behoefte zal zijn aan uitlaatnormen voor voertuigen om in overeenstemming te zijn met Euro 5.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Arnun Chonmahatrakool
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!