Thaise gezondheidsdienst haalt de in de horror tempel gemaakte “pla ra bong’ pasta uit de schappen in Noordoost-Thailand 

CHAIYAPHUM:- De Thaise gezondheidsdienst heeft alle verkopers bevolen om pla ra bong (gefermenteerde vis-chilipasta), geproduceerd in de beruchte horror-tempel in het Khon San-district, uit hun schappen te verwijderen, na een recente inval in het pand waar urine, korst en lichaamsafval van de zogenaamde Phra Bida, of geestelijke vader, was door zijn volgelingen verteerd om allerlei ziekten te genezen.

Dr. Vachira Bothpiboon, hoofd van de provinciale gezondheidsdienst van Chaiyaphum,zei gisteren dat het door de horror tempel gemaakte “pla ra bong” onder het merk Saeb Lai (erg lekker), rijstcrackers en gedroogde vis, in de nabijgelegen dorpen te koop werd aangeboden.

De lokale gezondheidsdienst had kraampjes in Khon San onderzocht en vonden 10 kraampjes die de Saeb Lai pla ra bong verkochten, zei hij.  De functionarissen zochten medewerking van verkopers om de producten uit hun schappen te halen, en de lokale politie heeft dit bedenkelijke Goeij óók in beslag genomen.  

Alle districtsfunctionarissen hadden de opdracht gekregen om de markten in hun gebied te onderzoeken om te voorkomen dat ze verkocht zouden worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!