De hoofdstad Bangkok van Thailand gaat op Valentijnsdag gratis condooms uitdelen

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration gaat  2 miljoen gratis condooms uitdelen in een campagne voor veilige seks voorafgaand aan Valentijnsdag, waarbij seksueel overdraagbare aandoeningen onder jongeren (gewoonlijk) toenemen.

Khun Panruedee Manomaipibul, directeur van de gezondheidsafdeling van de stad, zei donderdag dat de condooms gratis beschikbaar zouden zijn in alle 50 districten van de hoofdstad in het kader van de campagne “Start Safe SEX, Use Condom” van het stadhuis.

“Draag altijd beschermende kleding, inclusief condooms, glijmiddel, mondkapje en alcoholgel. Was je grondig zowel voor als na seks. Dit is om aids, seksueel overdraagbare aandoeningen en Covid19 te voorkomen”, zo vertelde khun Panruedee.

De directrice voorspelde dat er dit jaar 81.465 mensen met het verworven immunodeficiëntiesyndroom (aids) in de hoofdstad zouden leven, met 1.128 nieuwe gevallen.

Vorig jaar waren er 6.450 gevallen van seksueel overdraagbare aandoeningen in Bangkok geregistreerd, en het aantal nam elk jaar toe, zei ze.

Er waren 40,64 gevallen van syfilis per 100.000 mensen in 2020. Het percentage was hoger onder mensen van 15-24 jaar, 50,4 per 100.000 mensen, vergeleken met 11 in 2015.

Het percentage gonorroe was ook hoog bij mensen in de jonge leeftijdscategorie, namelijk 58,8 per 100.000 mensen.

“Seksueel overdraagbare aandoeningen hebben de neiging om toe te nemen door het relatief lage condoomgebruik onder jongeren,” zo besloot Khun Panruedee haar interview.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post

Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!