De hoofdstad Bangkok plant speciale rijstroken voor motorrijders

BANGKOK:- Om het hoge aantal ongevallen in Bangkok terug te dringen, wil de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) extra motorrijstroken op de hoofdwegen gaan aanleggen, zo vertelde het hoofd van de BMA-verkeersafdeling, khun Prapas Lueangsirinapha aan de pers.

De functionaris zei dat de BMA hoopt het aantal verkeersgewonden en doden in 2032 tot nul te hebben teruggebracht als onderdeel van de langetermijninfrastructuurupgrades van Bangkok.

“De snelle levensstijl en het roekeloze gedrag van stadsbewoners, vooral motorrijders, is de belangrijkste oorzaak voor de meeste ongevallen op de wegen van Bangkok”, zo vervolgde hij.

“Motorfietsen zijn het vaakst betrokken bij verkeersongevallen, dus we stellen voor om speciale rijstroken voor motorfietsen aan te leggen om het risico op ongevallen te verminderen”, aldus Khun Prapas.

Als onderdeel van een proefproject moeten motorrijstroken worden aangelegd van Lan Luang Road via Ratchadamnoen Avenue naar Somdet Phra Pinklao Bridge, aangezien dit stuk weg groot genoeg is voor twee speciale rijstroken voor bussen en motorfietsen.

Als uit de pilot blijkt dat het idee werkt, zal het bureau het project uitbreiden naar andere straten in Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!