Het levensonderhoud in Thailand blijft naar verwachting voorlopig nog even hoog

BANGKOK:- Uit een onderzoek in het Thaise bedrijfsleven blijkt dat de hoge productie- en brandstofkosten de grondstofprijzen waarschijnlijk minstens drie maanden hoog zullen houden, zo maakte de Confederatie van Thaise Industrieën bekend.

De vice-voorzitter van het FTI, khun  Wirat Uanarumit zei dat deze maand 150 CEO’s waren geïnterviewd.  Ze gaven de schuld aan de schaarste aan grondstoffen en de stijgende productie- en brandstofkosten voor de hoge prijzen.

“De hoge prijzen zullen zeker drie maanden of mogelijk tot het einde van dit jaar aanhouden als de energieprijzen hoog blijven”, zei hij.  Hij wees erop dat bedrijven hun huidige prijzen slechts 1-2 maanden konden bevriezen.

Khun Wirat stelde voor dat de regering de mensen zou helpen door de kosten voor elektriciteit, water en transport te verlagen en de belastingen op olie en andere essentiële goederen te verlagen.

En beëindigde zijn verklaring met dat CEO’s verwachten dat de inflatie dit jaar 2-4% zal bedragen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!