De hoofdstad Bangkok in Thailand trekt zich het lot van de daklozen aan

THAILAND:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) heeft drie initiatieven gelanceerd met betrekking tot screening, vaccinatie en voedseldistributiepunten voor daklozen in de hoofdstad, in een poging een verdere Covid19 verspreiding in te dammen.

In een bericht op sociale media, liet de gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang weten, dat er meer dan 1.000 daklozen in Bangkok een hoog risico op virusinfectie liepen, daarom bereidt de BMA zich voor om die mensen naar de daklozenopvang, het Protection Centre for the Destitute en Mitmaitri Home te brengen.  

Tot nu toe stonden de daklozen niet te springen om deze opvanghuizen binnen te gaan, maar het virus zich verspreidt zich ter deze onder deze groep, het BMA heeft daarom drie initiatieven gelanceerd om hen zorg te bieden.”

De drie maatregelen zijn:

 1. Het gebruik van rapid antigeentestkits in daklozengemeenschappen.
– Bij besmetting worden ze overgebracht naar een buurtisolatiecentrum.
– Als ze besmet zijn met psychiatrische problemen, worden ze overgebracht
naar het Somdet Chaopraya Institute of Psychiatry, het Galya n
Rajanagarindra Institute of het Srithanya Hospital.
– Als ze niet besmet zijn, zullen ze worden uitgenodigd om te verblijven in
het Protection Center for the Destitute of vier Mitmaitri Houses.
2. Vaccineer alles daklozen
3. Richt voedseldistributie punten op in gebieden met een dichte bevolking van daklozen, zoals de districten Pranakorn, Pathumwan en Ratchathewi.  Elk stadsdeel is verantwoordelijk voor het organiseren van veiligheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het virus.

 “De BMA biedt dringende zorg aan daklozengroepen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.  Deze daklozen zijn ook inwoners van Bangkok en er moet voor hen gezorgd worden”, zo verklaarde de gouverneur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!