De Haew Narok waterval in Noordoost-Thailand gesloten na dood van 2 olifanten

NAKHON RATCHASIMA:- Het Khao Yai National Park heeft zijn Haew Narok (Rivier van de hel) waterval, een populaire toeristische bestemming, de komende twee maanden gesloten nadat twee wilde olifanten vorige week in de ravijn waren gevallen.

LEES OOK> https://ollekebolleke.info/2-olifanten-omgekomen-bij-een-waterval-in-het-nationaal-park-khao-yai-in-thailand/

De waterval is nu tot  verboden terrein verklaard en zal tot 30 september gesloten blijven, zo verklaarde het hoofd van het nationale park, khun Chaiya Huaihongthong.

Hij zei dat frequente plotselinge overstromingen in het gebied tijdens het regenseizoen een bedreiging vormden voor toeristen en wilde dieren die zich in de buurt van waterwegen voeden.

Zijn medewerkers moesten ook de waterval sluiten om de karkassen van de twee olifanten te verwijderen die daar waren gevonden na stortregens.

De olifanten zouden van de 150 meter hoge waterval zijn gevallen. Sinds 1986 zijn te minste 27 olifanten bij het Haew Narok waterval om het leven gekomen.

De Haew Narok heeft drie niveaus en is de grootste en hoogste waterval in Khao Yai.

De waterval is normaal gesproken vanaf 1 augustus twee maanden gesloten om de lokale flora en fauna te laten herstellen.  Dit jaar is het echter vier dagen eerder gesloten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!