Thaise marine heeft de borden met bikiniverbod van Koh Samae San verwijderd na alle ophef in de media

CHONBURI:- De Koninklijke Thaise Marine heeft de borden verwijderd verwijderd dat het dragen van bikini’s op Samae San Island verbood, nadat het een storm van protesten op sociale media had veroorzaakt.  Desondanks lijkt bikini verbod  echter nog steeds van kracht.

Er zou een nieuw bord worden geplaatst om een ​​”beter begrip onder bezoekers te creëren”, zo liet een woordvoerder van de marine weten.

Hij drong erop aan dat er géén kledingvoorschriften voor toeristen bestonden die het eiland bezoeken, maar zei dat de marine om hun medewerking vroeg om zich “degelijk ” te kleden geheel volgens de “Thaise traditie”.

 “Draag alsjeblieft géén bikini’s, omwille van orde en respect voor de Thaise cultuur en traditie”, zei hij.

De woordvoerder voegde eraan toe dat Samae San, dat 18 kilometer uit de kust van Chonburi ligt, een bestemming voor ecotoerisme is.  Bezoekers mogen niet overnachten en moeten zich aan regels houden die vergelijkbaar zijn met die in andere natuurlijke toeristische trekpleisters, waaronder geen lawaai en geen alcohol.

Koh Samae San kwam in de schijnwerpers na foto’s van het bord met de tekst “Geen bikini’s Respecteer alstublieft onze cultuur” ging uitgebreid viraal op sociale media.

Het eiland is grotendeels onontwikkeld, met geen andere constructie dan een klein militair gebouw.  Toeristen bezoeken  het eiland om te snorkelen, fietsen en wandelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand  
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Thaise marine heeft de borden met bikiniverbod van Koh Samae San verwijderd na alle ophef in de media”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!