2 olifanten omgekomen bij een waterval in het Nationaal park Khao Yai in Thailand

NAKHON RATCHASIMA:- Het Khao Yai National Park heeft de toegang tot de Heo Narok-waterval afgesloten nadat een paar dagen geleden twee olifanten dood werden gevonden nadat het zwaar geregend had.

Khun Chaiya Huaihongthong, het hoofd van het nationale park, zei dat zijn rangers het eerste karkas, ongeveer drie tot vijf jaar oud, tussen rotsblokken bij de waterval vonden.

 “Op basis van onze eerste bevindingen denken we dat hij met zijn kudde meekwam en dat er drie dagen geleden een plotselinge overstroming was na hevige regenval. De olifant is mogelijk rechtstreeks in de waterval gevallen, of in een beekje aan het baden was en toen werd zijn lichaam waterstroom werd meegesleurd  ,” zo luidt de veronderstelling van het parkhoofd.

Hij zei dat het incident waarschijnlijk dinsdag of woensdag plaatsvond.  Door de sterke stroming kon het park het karkas echter nog niet van het toneel verwijderen.

Later vonden de rangers nog een karkas, dit keer een volwassen olifant, zei hij.

Om het risico voor toeristen tijdens de lange vakantie dit weekend tot een minimum te beperken, heeft het park volgens de heer Chaiya de toegang tot de waterval afgesloten.

Hij zei dat functionarissen meer voorzorgsmaatregelen zullen nemen in het park, dat nu betonnen palen heeft neergezet om te voorkomen dat grote dieren op een dergelijke manier kunnen verongelukken .

 “We zullen meer betonnen palen toevoegen om wat gaten te dichten en er zullen rangers ​​op regenachtige dagen inzetten om de olifanten te observeren ,” zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!