Vandaag is het de eerste dag de Fai Chai-tunnel in gebruik genomen wordt, de verwachting is dat Bangkok minder files zal registreren 

BANGKOK:- Het verkeer in Bangkok zal naar verwachting vandaag beter doorstromen nadat vandaag de Fai Chai-tunnel voor het verkeer opengesteld werd. Het heeft ruim 13 jaar geduurd om de 600 meter lange onder het Fai Chai kruispunt te realiseren.

De gouverneur van de stad, khun Chadchart Sittupunt, zei dat de tunnel onder het Fai Chai-kruispunt in de wijk Noi in Bangkok vandaag voor het eerst van 05.00 uur tot 22.00 uur opengaat om de verkeersopstoppingen te verlichten.

De tunnel is van 22:00 tot 05:00 uur gesloten totdat de bouw is geheel afgerond.  Khun Chadchart vertelde niet wanneer de tunnel 24 uur per dag voor het verkeer open zou gaan.

Het project van 788 miljoen baht, dat wordt uitgevoerd door Kamphaeng Phet Wiwat Construction, begon in oktober 2009. De voortgang van de bouw is echter vertraagd door geschillen over de omvang, het ontwerp en de overlap met het Bang Sue-Tha Phra-gedeelte van de Blue Line.  De geschillen leidden tot verschillende herzieningen van het contract.

Gouverneur Chadchart zei dat de bouw van de tweebaanstunnel 13 jaar heeft geduurd vanwege geschillen en onderhandelingen met de Mass Rapid Transit Authority, die eigenaar is van de Blue Line.

De verkeersopstoppingen in Bangkok worden vanaf vandaag verlicht als de Fai Chai-tunnel opengaat, khun Chadchart zei dat hij, nadat hij in mei tot gouverneur was gekozen, het ministerie van Openbare Werken de opdracht had gegeven het project te versnellen om de congestie tijdens de spits te verminderen.

Hij sprak gisteren tijdens zijn bezoek met verslaggevers om de tunnel te inspecteren. En vertelde dat ingenieurs de tunnelstructuur gisteravond, op de valreep, de veiligheid zouden testen voordat deze om 05:00 uur voor het verkeer toegankelijk wordt. De verkeersopstoppingen in Bangkok nemen vanaf maandag af als de Fai Chai-tunnel opengaat.

Chadchart heeft ook de voortgang van de bouw van het viaduct van 1,34 miljard baht geïnspecteerd op het drukke Na Ranong-kruispunt dat Ratchadapisek verbindt met Sunthorn Kosa Road, Na Ranong Road en Rama III Road.

Het Na Ranong-viaduct wordt ook op maandag om 05.00 uur voor het verkeer opengesteld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!