De gezondheidsdienst in Thailand dringt er op aan om thuis te werken als de luchtvervuiling toeneemt

BANGKOK:- Met koud tot koud weer en veranderende luchtdruk en meer reizende mensen, keert het stofprobleem terug, zo maakte de minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul na een ontmoeting met de commissie voor beroepsziektebestrijding en milieuziekten bekend.

Aangezien het PM 2.5-stofprobleem in Thailand minstens 2-3 maanden kan aanhouden, kan het ministerie er bij verschillende sectoren op aandringen om hun personeel thuis te laten werken en hen te vragen hun voertuigmotoren te onderhouden om de luchtvervuiling te verminderen.

De directeur-generaal van het departement van Ziektebestrijding, Dr. Opas Karnkawinpong, zei dat de vergadering het eens was over de noodzaak om toezicht te houden op vijf ziekten die verband houden met het stofprobleem, namelijk luchtwegaandoeningen, hartaandoeningen, oogaandoeningen, huidaandoeningen en andere ziekten.

Elke provinciale milieucommissie zal een beoordeling en milieumaatregelen in overweging nemen.  Als het stofniveau hoger is dan de gezondheidsnorm, kan elke provincie worden gerangschikt in kleurgroepen van rood, geel, enz. om de stofdichtheid weer te geven.

Het noorden heeft misschien meer problemen dan andere regio’s, maar naar verwachting zal de situatie in april verbeteren.  Ondertussen zal de noordoostelijke regio minder worden getroffen, gevolgd door Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!