Het traditioneel Thaise volksdansdrama Nora staat sinds gisteren op de Unesco-lijst

THAILAND:- Nora – een vorm van traditionele volkskunst die populair is in het zuiden van Thailand – is gisteren zoals verwacht op de lijst van Unesco’s Immateriële Cultureel Erfgoed voor de Mensheid komen te staan, zo maakte het Department of Cultural Promotion op haar Facebook-pagina bekend.

In het bericht van woensdag stond dat de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Nora op de lijst heeft gezet als Thais cultureel erfgoed.

Het departement heeft gisteren een persconferentie in het Thailand Cultural Centre gehouden met een live-uitzending van de aankondiging van Unesco vanuit Parijs.

Vanaf 13:00 uur was het evenement ook live te volgen via de Facebookpagina van de afdeling.

Een voorzitter van de Nora-groep van Narathiwat vertelde verslaggevers dat mensen in het Zuiden een sterke band hebben met het traditionele dansdrama omdat het goede daden aanmoedigt en ook een ritueel is om voorouders te aanbidden, naast een hulpmiddel om gemeenschappen te versterken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!