Thailand bezig aan wettelijk kader voor cryptomunten: “Maar kan niet als betaalmiddel worden gebruikt”

THAILAND :- Werkt aan een wettelijk kader voor cryptomunten, zoals Bitcoin (BTC). De Bank of Thailand (BoT) zal in januari een document uitbrengen waarin de regels worden toegelicht.

De BoT is van plan om in januari een uitgebreide wetgeving voor te stellen voor de cryptosector. Dat heeft Sethaput Suthiwartnarueput, de voorzitter van de Thaise centrale bank, gezegd in een interview met The Bangkok Post.

Evenwicht zoeken
“We willen ervoor zorgen dat we het juiste evenwicht vinden tussen het toestaan van financiële innovatie en het beheren van risico’s”, aldus de voorzitter. “De nieuwe regels zullen de consumenten voldoende bescherming bieden, aangezien de risico’s worden ondergewaardeerd.”

De toezichthouder zal samenwerken met de Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) en het ministerie van Financiën. Suthiwartnarueput laat alvast weten dat het niet de bedoeling is dat crypto’s een betaalmiddel worden in het land. Dat is bijvoorbeeld wel het geval in El Salvador. Het Zuid-Amerikaanse land heeft eerder dit jaar Bitcoin, de grootste cryptomunt op de markt, gelegaliseerd. Het land plant overigens de bouw van een “Bitcoin-stad.”

In Thailand zal het dus niet zo’n vaart lopen. De voorzitter van de BoT waarschuwde overigens in het interview dat “digitale activa momenteel zeer volatiel zijn, ondanks hun potentieel om te floreren in het monetaire systeem.”

Crypto’s aan opmars bezig in Thailand
De toezichthouder heeft overigens recent de financiële instellingen aangespoord om weg te blijven van crypto’s vanwege de risico’s die voortvloeien uit hun verhoogde volatiliteit. De BoT merkte toen op dat een brede inzet van BTC en de altcoins ook van invloed zou kunnen zijn op het vermogen van de centrale bank om toezicht te houden op de nationale economie.

Crypto’s zijn hoe dan ook aan een stevige opmars bezig in Thailand. Uit een rapport van de Thaise SEC blijkt dat de gecombineerde omzet bij zeven lokaal gelicentieerde cryptobeurzen in november 2021 was gestegen naar 221 miljard baht (6,6 miljard dollar), tegenover van 18 miljard baht (538 miljoen dollar) een jaar eerder.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: Businessam.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!