De elektriciteit in Thailand gaat binnenkort 5 baht per eenheid kosten

BANGKOK:- Het Thaise Daily News meldt dat de elektriciteitskosten voor het eerst de barrière van 5 baht per eenheid zullen doorbreken.

De woordvoerders van de provinciale elektriciteitscentrales schrijven de verhoging toe aan de hoge kosten van het gas dat wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken.

Ze citeerden bronnen van de regelgevende commissie voor energie die bekend maakte dat het FT-tarief van september tot december kan veranderen, wat betekent dat de prijs per eenheid de laatste vier maanden van het jaar rond de limiet van 5 baht zal schommelen.

Het FT-tarief dat wordt gebruikt om de vergoedingen te berekenen, wordt eind juli aangekondigd voor het einde van het jaar.

Het grootste probleem zijn de stijgende kosten van geïmporteerd gas dat wordt gebruikt als aanvulling op het aardgas dat in de Golf van Thailand wordt geproduceerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!