Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn betuigt zijn condoleances aan keizer Naruhito over de dood van Shinzo Abe.

BANGKOK:- Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn heeft een condoleancebericht gestuurd naar de Japanse keizer Naruhito over de dood van voormalig premier Shinzo Abe.

Het bericht luidt: “Koningin Suthida en ik zijn diep bedroefd door het overlijden van de Mister Shinzo Abe, voormalig premier van Japan.  Wij allen in Thailand sluiten ons aan bij het Japanse volk in de rouw om dit grote verlies van een zeer gerespecteerde leider die zich had toegewijd aan het leveren van bijdragen aan het Japanse volk, terwijl zijn reputatie en leiderschap ook erkend in de wereldgemeenschap werden?

“Wat de bilaterale relatie met Thailand betreft, geloofde de Mr. Abe vast in een sterke vriendschap tussen de twee landen en had hij samenwerking in alle aspecten bevorderd, vooral op het gebied van handel en investeringen, die zowel Thailand als Japan welvaart en eenheid hebben gebracht.

“Mag ik, namens het volk van Thailand, uwe Majesteit, de vrouw en familieleden van de heer Abe en het Japanse volk onze oprechte deelneming en condoleances betuigen met dit grote verlies.”

 De 67-jarige Shinzo Abe, werd op 8 juli j.l. tijdens een campagnetoespraak in Nara City doodgeschoten.

De Thaise regering heeft eerder deze week alle agentschappen bevolen om de nationale vlag halfstok te hangen ter ere van de voormalige leider.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!