De drankverkoop in Thailand gaat op maandag 10 oktober in de ban omdat het einde van de boeddhistische lente gevierd gaat worden

THAILAND:- Het einde van de boeddhistische vastentijd zal dit jaar op maandag 10 oktober gevierd worden, wanneer de verkoop van alcohol wordt verboden.

De boeddhistische vastentijd markeert het begin van de periode van drie maanden waarin alle monniken niet mogen reizen en verblijven op een bepaalde plaats of hun tempel, waar ze kunnen schuilen voor de zon, stormen en regen, voor studie en meditatie.

Het einde van de boeddhistische vastentijd valt op de 15e dag van de 11e wassende maan.  Dit jaar is dat op maandag de 10e.  De dag markeert het einde van het regenseizoen voor monniken die hun retraite van drie maanden zullen beëindigen.

De verkoop van alcohol zal aan het einde van de boeddhistische vastentijd gedurende 24 uur in het hele land worden verboden, aangezien de dag een van de vijf belangrijkste boeddhistische dagen is, behalve in belastingvrije winkels op internationale luchthavens volgens de Alcohol Control Wet. 

Iedereen die de wet overtreedt, krijgt een boete van maximaal 10.000 baht of een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of beide.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!